vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Weekend macabru cu descarcerări mortale pentru pompierii mehedințeni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 15-17 septembrie a.c., la 64 de intervenţii: opt accidente rutiere, zece intervenţii pentru stingerea unor incendii, pentru deblocarea unei uşi, îndepărtarea unei tencuieli, asigurarea zonei în vederea preîntâmpinării producerii unor situaţii de  urgenţă la un meci de fotbal, dar şi la 43 de urgenţe medicale. Trei dintre accidentele rutiere, din nefericire, s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.

 

Primul accident rutier din weekend s-a produs în localitatea Burila Mare la data de 16 septembrie, ora 23:57, Stația de Pompieri Vînju Mare intervenind cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În urma accidentului, au rezultat două victime, care fuseseră scoase de către cetățeni din autoturismul care lovise un cap de pod. Una dintre victime era decedată, iar cea de-a doua a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU din Dr. Tr. Severin. Pompierii au  asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului.

Două ore mai târziu, la ora 02:14, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și opt pompieri militari la un accident rutier produs în localitatea Tâmna. În urma accidentului, au rezultat trei victime – doi adulți și un minor. Cele două persoane adulte au fost găsite în stop cardio-respirator, iar după efectuarea manevrelor de resuscitare au fost declarate decedate de către medicul SAJ. Minorul, ce prezenta politraumatisme a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la U.P.U. din Dr. Tr. Severin. Pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Al treilea accident, tot cu morți

Cel de-al treilea accident grav s-a produs duminică, 17 septembrie, la ora 18:10, când Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță S.M.U.R.D. și 11 pompieri militari pentru salvarea a cinci victime. Totodată, trei ambulanţe S.A.J. au fost mobilizate pentru gestionarea evenimentului. Accidentul, în care au fost implicate trei autoturisme, s-a produs  în comuna Șimian, pe DN6, la ieșirea spre localitatea Balota. Accidentul s-a soldat cu cinci victime, din care una decedată – femeie, de circa 65 ani, o victimă conștientă încarcerată și alte trei victime, conștiente,ce prezentau politraumatisme. Pompierii au acționat pentru descarcerarea persoanei încarcerate, concomitent cu acordarea asistenței medicale de urgenţă victimelor. Cele patru victime au fost transportate la U.P.U. din Drobeta Turnu Severin de către echipajele S.M.U.R.D și S.A.J..

Politica