joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: 16 incendii, într-o singură zi

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit, duminică, pentru stingerea a nu mai puțin de 16 incendii.

Unul dintre acestea a izbucnit, în jurul orei 17.12, la o casă din localitatea Lungești, sat Fumureni.

„Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul locuinței construit din lemn pe o suprafață de 15 mp, structura din lemn a unui fânar pe o suprafață de 16 mp., și o magazie de 12 mp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După aproximativ trei ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat după ce proprietarul ar fi pus foc la o grămadă de cartoane, flăcările scăpând de sub control”, arată ISU Vâlcea.

Totodată, în jurul orei 22.50, pompierii militari au fost chemați să intervină în localitatea Băbeni pe strada Uzinei, unde izbucnise un incendiu la un fânar. Focul, care a mistuit structura din lemn a fânarului pe o suprafață de aproximativ 50 mp. și circa două tone de furaje, a fost stins după aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției.

Incendiul s-ar fi declanșat de la trăsnetul rezultat în timpul furtunii.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în data de 17.09.2017, la ora 23.30 în localitatea Cernișoara, pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe anexe proprietatea lui D.N. Flăcările au cuprins o magazie construită din lemn care, până la stingere, a ars pe o suprafață de aproximativ 60 mp. De asemenea, au fost distruse bunuri aflate în interior (șase uși din lemn, 60 mp de parchet laminat și elemente de mobilier). Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea locuinței și a fânarului, aflate în imediata apropiere, după aproximativ o oră și jumătate de la sosirea pompierilor, incendiul fiind stins.

Cercetările efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat de la un trăsnet manifestat în timpul furtunii care s-a abătut asupra zonei”, mai arată ISU Vâlcea.

Alte 13 incnedii au izbucnit la vegetația uscată din mai mute comune din județ.

Unul dintre acestea a avut loc în localitatea Valea Mare, iar în timpul intervenției un bărbat s-a intoxicat cu fum, motiv pentru care echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor, acesta refuzând ulterior transportul la spital.

„Cercetările preliminare arată că, în toate cazurile, flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis, fără respectarea regulilor de prevenire și stingere a incendiilor de către proprietarii terenurilor sau de către persoane neidentificate încă”, potrivit pompierilor vâlceni.

 

Politica