marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a II-a/ Pandurii ar putea să împartă stadionul cu Luceafărul

Preluată, prin interpuși, de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, ACS Luceafărul Oradea a făcut cerere să joace la Motru.

Deși proiectul de hotărâre iniţiat de primarul din Valea Jiului, Florin Tiberiu Iacob – Ridzi, privind acceptarea clubului de fotbal Luceafărul Oradea de a-şi desfăşura meciurile de pe teren propriu în incinta Complexului Sportiv Municipal Jiul Petroşani, fusese aprobat marți, echipa bihoreană a solicitat, ieri, să joace pe Stadionul „Municipal – Minerul Motru”. Pe același teren își dispută meciurile de acasă și Pandurii Târgu Jiu.

Bineînțeles că venirea echipei în Gorj este un lucru benefic. Benefic este, de altfel, că mai multe echipe de fotbal doresc să-și desfășoare activitatea sportivă pe stadionul din Motru. Acest lucru chiar mă bucură, iar entuziasmul spectatorilor prezenți la aceste meciuri este tot mai mare, cu toate că ar fi fost de dorit să avem propria echipă care să desfășoare acolo activitate sportivă. Sunt cu totul de acord, și în asentimentul meu cred că sunt și restul colegilor din CL, că, fără a afecta Pandurii care are deja avizul Consiliului Local să își desfășoare activitatea la Motru, să aprobăm solicitarea echipei Luceafărul Oradea. Se vor stabili însă condițiile în baza cărora se va încheia un contract cu această echipă”, a spus viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a folosi stadionul din Motru, Pandurii Târgu Jiu plătește 50 de euro lunar, plus utilitățile și întreținerea bazei. Tot o sumă modică ar urma să achite și Luceafărul Oradea, echipă preluată, prin interpuși, de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. De precizat este că una dintre societățile deținute de Sarcină, Succes, apare inscripționată ca sponsor pe tricourile Pandurilor!

,,Am înțeles că această echipă, Luceafărul, este acum curată, neavând datorii la bugetul de stat ori la jucători. Rămâne de văzut dacă va performa. Microbiștii din Motru și județ vor avea însă de câștigat și din venirea acestei echipe în județ, având un mai mare număr de meciuri la care pot participa”, a adăugat Morega.

Din retur, Luceafărul Oradea s-ar putea muta pe noul stadion din Târgu Jiu, urmând ca vara viitoare să-și schimbe denumirea. Până atunci, echipa din Bihor va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea cu Academica Clinceni, în timp ce Pandurii va întâlni, la Motru, CS Afumați. Meciurile contează pentru etapa a VIII-a a ligii secunde.

Politica