joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambulatoriul de la SCJU Craiova, în continuare fără asistență tehnică

CJ Dolj a anulat cea de-a treia licitație pentru asistența tehnică din partea proiectantului la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, la care se înscrisese un singur ofertant, o societate din Slatina. Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, ofertele depuse au fost „inacceptabile și/sau neconforme”.

Consiliul Județean Dolj a anulat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în data de 12 septembrie, licitația pentru contractul Asistenţă tehnică pentru obiectivul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova””. Conform SEAP, „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme” la această licitație.

De fapt, a fost vorba despre o singură ofertă, cea a SC SECTIA DE PROIECTARE OLT SRL din Slatina, pentru contractul estimat de CJ Dolj la suma de 15.339,8 lei fără TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Licitația, reluată pentru a patra oară

Conform reprezentanților CJ Dolj, procedura de achiziție va fi reluată, iar lucrările sunt în continuare sistate, pentru că proiectantul inițial a refuzat să ofere asistență tehnică pe parcursul execuției lucrărilor.

Va fi cea de-a patra oara când autoritatea județeană va scoate la licitație acest contract, în speranța de a găsi un proiectant care să ofere asistență tehnică celor care execută lucrările suplimentare la Ambulatoriul de specialitate al SCJU Craiova. Cu primele două ocazii, niciun ofertant nu s-a arătat interesat de contract.

Contractul de finanțare pentru Ambulatoriul de specialitate al SCJU Craiova a fost prelungit, pentru a treia oară, până la finele anului 2018, după ce mai fusese prelungit până la 31 august 2017 și, inițial, până la 30 iunie 2016. Reprezentanții autorității județene au explicat, în mai multe rânduri, că termenele nu au putut fi respectat din cauza lipsei de asistență tehnică din partea proiectantului.

„Avem o mare problemă, în continuare avem o problemă care ne stă pe suflet, inclusiv cu Ambulatoriul. De data aceasta, am găsit un proiectant care a câștigat licitația și care nu a mai vrut să vină să discute cu constructorul. De aceea am scos încă o dată la licitație și nu a mai venit nimeni. Și acum trebuie să scoatem din nou la licitație. Și cine suferă? Suferă oamenii din spital și… Rușinea noastră! Să stai de atâta timp cu un obiectiv de 8 milioane de euro neterminat… A mai venit și partea aceasta cu ISU, cu ce s-a întâmplat la Colectiv, unde nu te mai poți juca. Unde sunt aglomerări de persoane, trebuie să faci ca la carte totul (…) Avem un of mare pe această temă (a proiectanților – n.r.)”, declara, în urmă cu câteva luni, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Lucrările suplimentare, necesare pentru securitatea la incendiu

Reamintim că lucrările suplimentare pentru Ambulatoriu, care în momentul de față sunt sistate, au o valoare de 1.098.979,63 lei fără TVA, iar de execuție se ocupă SC CONSTRUCT INVEST CARPATI SRL din Craiova. Acestea au fost necesare pentru asigurarea funcţionalităţii proiectului, în condițiile în care ISU Oltenia le-a solicitat, în vederea îndeplinirii cerinţei legale de constituire a Ambulatoriului de specialitate într-un compartiment distinct de incendiu, faţă de restul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Contractul de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al SCJU Craiova a fost semnat în anul 2010, fiind executate, la obiectiv, lucrări de reabilitare și modernizare. Lucrările inițiale de reabilitare au început în anul 2012 și s-au încheiat la finele anului 2013.

Politica