joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 400 kg carne confiscate de polițiștii doljeni

În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Dolj au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii evaziunii fiscale din domeniul comercializării produselor din carne, dar și din categoria legume – fructe.

Acțiunea s-a desfășurat în municipiile Calafat și Băilești. La activitățile desfășurate au participat peste 20 de efective, constitutite din 18  polițiști de la Economic și 2 inspectori din cadrul D.S.V.S.A.

Astfel, au fost efectuate verificări și activități de control la mai multe puncte de lucru ale unor societăți comerciale în incinta cărora erau comercializate produse din carne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii legii au constatat și aplicat 19 sancțiuni contravenționale de peste 124 000 lei, totodată fiind dispusă confiscarea a 395 kg carne și peste 360 kg legume – fructe, valoarea bunurilor confiscate depășind 4 300 lei.

Sancțiunile au fost aplicate de polițiști și inspectorii sanitar-veterinari în conformitate cu prevederile Legii 12/1990-privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și H.G. 984/2005- privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.

IPJ DOLJ

Politica