joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a II-a/ CS Pandurii Târgu Jiu vrea să-și recupereze bunurile

Notificări către foștii antrenori

Doi dintre foștii antrenori de la CS Pandurii Târgu Jiu, Cristi Pustai și Petre Grigoraș, au fost notificați de administratorul special al clubului gorjean, Marin Golea, să restituie autoturismele pe care le-au primit în folosință atunci când au pregătit fosta prim-divizionară.

Decizia a fost luată după ce, în urma inventarierii, o serie de bunuri nu au fost găsite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu s-a reuşit identificarea unei părţi dintre bunuri, existând de asemenea bunuri (mijloace de transport) în posesia altor persoane (foşti antrenori, jucători, Sindicatul Energia). Facem menţiunea că s-au luat de administratorul special măsuri pentru restituirea acestor bunuri, fiind notificaţi foştii antrenori Grigoraş Petre și Pustai Cristian”, se arată în raportul lichidatorului judiciar, publicat în Buletinul de Insolvență.

Pustai și Grigoraș primiseră mașinile în urma renegocierii contractului. Practic, cei doi au acceptat salarii mai mici, cu condiția să primească autoturismele, iar leasingul să fie plătit de club. După plata ratelor, au fost asigurați că rămân cu mașinile, ceea ce s-a și întâmplat. Numai că după plecarea lui Marin Condescu din funcția de președinte a fost făcut un control din dispoziția directorului general al CE Oltenia din acea vreme, Laurențiu Ciurel. A fost sesizat și fiscul, care a constatat că ar fi trebuit plătite impozite pe sumele respective, fiind considerate venituri. Mai mult, mașinile nu au mai fost trecute pe numele antrenorilor și jucătorilor după terminarea leasingului, pentru că la club au venit alți șefi.

Până va recupera mașinile care sunt la foștii antrenori și jucători, lichidatorul Pandurii încearcă să vândă alte bunuri găsite în parcul auto al clubului: două VW Touareg cu 112.600 lei, respectiv 67.472 lei, un Cielo, trei Dacia Logan, trei Forduri, un Iveco și două VW Passat.

Avem speranța să vindem unul din Tuareg-uri zilele astea”, a spus administratorul special Marin Golea, pentru pandurul.ro

Grigoraș susține că e încă antrenor la Pandurii

Fostul antrenor de la Pandurii, Petre Grigoraș, a comentat pentru Fanatik.ro notificarea pe care a primit-o de la club pentru a restitui mașina.

Pot să zic şi eu că mașina o să le-o dau când îmi dau banii! Când m-au sunat pentru notificare, am crezut că îmi fac și mie o surpriză plăcută şi o să îmi dea şi mie măcar un salariu! Eu n-am fost niciodată plătit pentru perioada în care am antrenat la Târgu Jiu! Chiar e tupeu ăsta! Dacă îmi dădeau un salariu măcar, le-o trimiteam cu flori!”, a reacționat Petre Grigoraş. Acesta susține că în acte el este antrenorul pandurilor și nu înțelege prin ce procedură a fost angajat un alt „principal”.

Clubul continuă să acumuleze datorii

Intrată în insolvență la 1 octombrie 2016, CS Pandurii a acumulat, în mai puțin de 1 an, datorii de 2,65 milioane de lei, în pofida faptului că în conturile clubului au intrat aproximativ 4 milioane de lei, mare parte pentru activitatea din trecut. Din cauza acestor datorii există un risc major de acceptare a cererii de faliment depusă la instanța de judecată, care va fi pe rol pe 10 octombrie 2017.

Potrivit unui raport al lichidatorului judiciar, Emanoil Ciobanu, datoriile acumulate sunt următoarele: obligaţii faţă de bugetul consolidat al statului de 1.322.876 lei, creditorul Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj formulând cerere de plată pentru 1.099.184 lei (creanţă la data de 18.05.2017); restanţe salariale nete de 1.010.308 lei, o parte dintre creditorii salariaţi formulând cereri de plată; impozite locale aferente anului 2017 – 38.832 lei, conform deciziei de impunere nr. 74294/04.05.2017 emisă de Municipiul Târgu Jiu, Direcţia Publică de Venituri; alte datorii – 283.109 lei, reprezentate de obligaţii către furnizori, FRF.

În motivarea cererii de intrare în faliment, lichidatorul a mai arătat și că debitorul Pandurii nu a plătit rata 1 trimestrială din programul de plată a creanţelor, cu o valoare totală de 420.808,72 lei, fondurile disponibile fiind insuficiente pentru achitare.

Politica