sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcarea în centrul Craiovei, plătită prin SMS

Lucrările de reabilitare a străzii A.I Cuza au fost finalizate, circulația rutieră fiind reluată duminică. De astăzi, municipalitatea instituie, în zona centrală, parcarea prin SMS.

Serviciul TPARK® de plată a parcării prin SMS este implementat de municipalitate împreună cu o firmă privată.

Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii, astfel:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcarea cu plată: 385 NR. ÎNMATRICULARE (ex: 385 DJ00ABC) – pentru o oră de parcare – cost 0.50 €+ TVA . După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că parcarea a fost activată”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

De reținut este că lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită, iar două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Pentru a simplifica modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, conducătorii auto au la dispoziţie aplicaţia mobilă gratuită TPARK pentru Android, iOS şi Windows Phone, prin intermediul căreia pot realiza plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 29 de oraşe din România.

Orarul parcării publice cu plată din centrul Craiovei este de luni până duminică, în intervalul 00:00-24:00. Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone, cu menţiunea că SMS-ul trimis în reţeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05€+TVA”, mai arată municipalitatea.

Primăria anunță că parcările publice cu plată prin SMS semnalizate în mod corespunzător sunt următoarele:

Str. Romul – 28 locuri;

Str. A. I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) – 94 locuri;

Str. C.S. Nicolaescu Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. A. I. Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ) – 17 locuri.

Politica