sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cărți noi pentru proiectele “Flying Books” și “Books on tracks”

Inaugurate în anul 2015 cu scopul declarat de a îmbunătăți experiența călătoriei pentru cei care aleg avionul sau trenul ca mijloc de transport, proiectele “Flying Books” și “Books on tracks” au fost bine receptate de călători, dovedindu-și, într-un interval de timp scurt, utilitatea. Atât Aeroportul Internațional din Craiova cât și trenurile Hyperion au devenit gazde pentru rafturile pe care Biblioteca Aman le-a amenajat. De-a lungul timpului, mii de cărți, din diverse domenii, au fost transferate către cele două biblioteci.

Sute de cărți au fost transportate în cursul acestei săptămâni către două spații speciale de lectură inaugurate de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în ultimii ani. Cărțile disponibile în bibliotecile din Aeroportul Internațional Craiova și din trenurile Hyperion au fost înnoite, întreaga colecție fiind suplimentată considerabil. Astfel, toți cei care aleg transportul aerian sau pe șine vor avea parte de o surpriză plăcută și o experiență relaxantă pe parcursul călătoriei. La fel ca în trecut, cărțile pot fi consultate sau împrumutate fără a fi necesară vreo formalitate. De asemenea, călătorii pot așeza titluri noi pe rafturile bibliotecilor realizându-se, în acest sens, un flux constant de cărți în beneficiul tuturor.

Manifestăm un interes deosebit față de bibliotecile din aeroport și din trenurile Hyperion. Practic, cei care vin sau pleacă din Craiova trec prin “filtrul lecturii”. Acest lucru, departe de a reprezenta o corvoadă, este o bună oportunitate de a ne îmbunătăți timpul de așteptare sau de călătorie. Știm cu toții faptul că în cărți se pot identifica cei mai buni tovarăși de drum. Tocmai de aceea am lansat aceste proiecte și special pentru ele am decis, în mod regulat, să completăm și înnoim fondul de carte. Reacțiile pe care le-au determinat cele două proiecte ne-au demonstrat faptul că oamenii, în număr tot mai mare, aleg să călătorească în compania cărților”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectele “Flying Books” și “Books on tracks” au fost inaugurate în 2015, reprezentând o premieră absolută în materie de inițiative de profil implementate de o bibliotecă publică în România. Bibliotecile instituite în Aeroportul Internațional Craiova și în trenurile Hyperion au fost amenajate și înzestrate în mod regulat de inițiatorul proiectului – Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”.

Birou Presă

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

Politica