joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

19 irakieni, prinși la graniță

19 cetățeni irakieni, care intraseră ilegal în țară, au fost prinși în Calafat. Aceștia plătiseră 19.000 de euro pentru a ajunge “într-un stat din spațiul Schengen”, după cum arată Poliția de Frontieră.

Cei 19 irakieni, între care șase minori, au trecut fluviul Dunărea cu o barcă, apoi au fost preluați cu două autoturisme, de trei cetățeni bulgari. Polițiștii de Frontieră au încercat să oprească cele două mașini, dar șoferii acestora au ignorat semnalele. Oamenii legii au pornit în urmărirea lor și au reușit să îi prindă. Într-una dintre mașini se ascunseseră 12 oameni, 7 adulți, și 5 copii.

În data de 08.09.2017, pe timpul executării unei misiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj au observat două autoturisme care se deplasau de la malul Dunării, pe direcţia km.fl.796, spre comunicaţia Calafat-Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii de frontieră au încercat să oprească autoturismele în trafic, dar conducătorii auto au ignorat semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea cu viteză. S-a procedat la urmărirea autoturismelor în cauză, iar după aproximativ 12 km unul dintre autoturisme a fost blocat.

Şoferul a abandonat mijlocul de transport şi a fugit spre vegetaţia din zonă, fiind reţinut imediat de către poliţiştii de frontieră. La controlul autoturismului, înmatriculat în Bulgaria, au fost depistaţi în interior şi în portbagaj 12 cetăţeni irakieni, 7 adulţi şi 5 copii.

În același timp, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Calafat cu sprijinul lucrătorilor Poliţiei Municipiului Calafat au depistat pe raza localităţii Calafat și al doilea autoturism, marca Audi, cu numere de înmatriculare bulgărești.

La vederea autorităţilor, ocupanţii autovehiculului, respectiv 2 cetăţeni bulgari și 7 cetățeni irakieni (5 bărbați, o femeie și un minor), au abandonat autoturismul şi au încercat să fugă, fiind reţinuţi de către poliţişti”, potrivit Poliției de Frontieră.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că întregul grup de migranţi, format din 19 cetățeni irakieni, a traversat fluviul Dunărea cu barca şi a fost preluat de către cei trei cetățeni bulgari, cu intenția de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen, plătind pentru această “călătorie” suma de 19.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au întocmit un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României.

Cetățenii bulgari și irakieni au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Dolj.

 

 

Politica