joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiica Tunarului: Ar fi o onoare pentru noi, cei din familie, ca stadionul cel nou să poarte numele “Ion Oblemenco”

Numele noului stadion al Craiovei care se construiește în locul legendarului „Oblemenco” nu a fost încă stabilit, iar fostul primar al orașului, ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, a sugerat, miercuri, că o variantă de luat în calcul ar fi un sponsor care să suporte costurile cu întreținerea arenei, precizând că „numele de Oblemenco este înregistrat deja la OSIM de către familie”.

Joi, fiica lui Ion Oblemenco, Clara Pigulea a transmis însă că ar fi o mare „onoare” pentru familia „Tunarului” ca stadionul să-i păstreze numele. În plus, familia nu ar aștepta nicio recompensă de ordin financiar.

Dragi prieteni ai Universității Craiova, țin să vă asigur, de la bun început, de bunele mele intenții, așa cum au fost dintodeauna, față de Clubul Universitatea Craiova, față de suporterii acestei echipe, față de toți cei care au scris istoria “Campioanei unei mari iubiri”. Tocmai de aceea, văzând ultimele declarații apărute în spațiul public referitoare la numele pe care urmează să-l poarte noua arenă de fotbal din Craiova, trebuie să precizez, că ar fi o onoare și o bucurie imensă pentru noi, cei din familie, ca stadionul cel nou poarte numele “Ion Oblemenco”. E adevărat, am înregistrat noi, cei din familie, numele “Ion Oblemenco” la OSIM pentru a-l proteja și a-l feri de eventuale și nedorite situații și contexte publice care să-i fi dăunat imaginii și memoriei tatălui meu. Dar asta nu înseamnă sub nicio formă, că noi, cei din familie, am pretinde bani sau orice altă recompensă materială din partea Primăriei Mun. Craiova, în cazul în care această instituție ar decide să păstreze numele “Ion Oblemenco”. Nu pretindem nimic în afară de respectul față de numele “Ion Oblemenco”. Așa cum suntem siguri că îl vom avea și în cazul în care alta ar fi alegerea oficialităților Orașului Craiova. Iubirea față de o mare legendă nu are preț și noi știm asta, și o stiu mai bine decât noi, suporterii Științei, cei care l-au iubit și prețuit pe “Tunarul” din Bănie, indiferent dacă oamenii zilelor noastre nu au, poate, întotdeauna timp săși aducă aminte de cei care au construit istoria, la fel de frumoasă ca noul stadion. Și poate chiar mai frumoasă”, este mesajul Clarei Pigulea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri, la Craiova, în cadrul unei vizite efectuate, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la noul stadion, Olguța Vasilescu a afirmat:

Construcția este aproape finalizată, numai că nu știm când va fi primul meci, pentru că depinde de gazon. Nu s-a stabilit ce nume va purta noul stadion de fotbal din Craiova, este o decizie pe care trebuie să o ia primăria. Eu am spus că, dacă ar fi după mine, aș organiza o licitație pentru denumirea stadionului cu firmele mari, exact cum este în Occident, cine vrea să dea denumirea acestui stadion, să plătească cheltuielile cu utilitățile. Ar fi un ajutor foarte mare și pentru primărie, mai ales că numele de Oblemenco este înregistrat deja la OSIM de către familie”, a declarat Olguța Vasilescu.

Clara Pigulea a înregistrat marca cu numele tatălui său, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Astfel că numele Ion Oblemenco poate fi folosit numai cu acordul familiei. Cum Clara Pigulea și-a exprimat deja acordul, stadionul din Bănie ar trebui săși păstreze numele.

Stadionul care a purtat numele legendarului Ion Oblemenco a fost construit pentru a înlocui vechiul stadion Tineretului, fiind inaugurat pe 29 octombrie 1967.

A primit numele „Ion Oblemenco“, în 1996, odată cu decesul „Tunarului”, în semn de omagiu pentru simbolul Craiovei fotbalistice. Administrația Vasilescu a decis să construiască o nouă arenă aici, iar în decembrie 2014 stadionul a fost închis și demolat la începutului lui 2015.

Proiectul noului complex sportiv a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuţie a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 au demarat lucrările propriu-zise. Valoarea total a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv „Ion Oblemenco” din Craiova (finanțat de MDRAPFE, prin Compania Națională de Investiții) a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I. Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv, se vor putea organiza și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale și sociale.

Politica