miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, un MunteNegru de dezamăgire

Orice speranță a românilor, cât de mică, pentru o calificare la turneul final s-a spulberat, luni seara, odată cu eșecul suferit la Muntenegru, o națională care deși reprezintă o țară mult mai mică decât România reușește să se bată cu șanse reale la locul doi în grupă împotriva Danemarcei. Pe noi, muntenegrenii ne-au bătut doar cu 1-0, prin golul marcat de Jovetic în minutul 75 al partidei, dar suficient încât să ia toate punctele și să aducă încă un val de dezamăgire în inimile românilor care continuau să creadă în visul unei calificări la Mondial,lucru care nu s-a mai întâmplat din 1998. Tricolorii au zis însă poate data viitoare… și nu s-au chinuit prea mult să scoată un rezultat pozitiv de la Podgorica, acolo unde a avut loc întâlnirea cu naționala Muntenegrului. Jocul selecționatei lui Daum a fost același lipsit de inspirație și luciditate, fără trasee clare spre poartă sau vreo consistență în faza ofensivă. Ce doare mai mult este, într-adevăr, absența unei evoluții satisfăcătoare, chiar dacă rezultatele nu ar fi apărut în această campanie, măcar să observăm o creștere în joc, iar situația ar fi fost mai puțin dezamăgitoare.

Trebuie să construim o echipă nouă, am văzut câteva faze bune în meci. Până se vor adapta jucătorii la un nivel bun, avem nevoie de o echipă nouă. Am văzut progres. Am fost foarte motivaţi, dar nu ne-am putut crea ocazii de gol. Cred că fiecare meci e foarte important. Acasă, la primul meci, am avut probleme. Am avut penalty, nu am putut marca. Echipa trebuie reînnoită, trebuie să văd jucători tineri pe care nu i-am văzut până acum. Şi după primul meci am început să aduc jucători noi, lucru care nu ne-a ieşit. Nu depinde de mine, nu iau această decizie. Contractul spune că dacă nu ne calificăm, se termină totul. Nu eu decid viitorul. Mă voi gândi, voi vorbi cu preşedintele FRF şi vom lua o decizie bună pentru fotbalul românesc. E doar o întrebare de presă (dacă îşi dă demisia). Nimeni nu e vinovat pentru această calificare ratată. Trebuie să învăţăm din acest eşec, să devenim mai puternici. Să devenim mai buni şi să nu dăm vina pe cineva”, a declarat selecționerul Daum după înfrângerea de la Muntenegru, antrenor care ne va părăsi la finalul acestui an după ultimele două meciuri ale României din aceste preliminarii. Naționala noastră mai are de disputat două meciuri în grupa E, cu Kazahstan pe teren propriu în data de 5 octombrie și în deplasare cu Danemarca pe 8 octombrie.

Chiriceș: Campania asta ne-a arătat că nu putem ajunge la Mondial

Policlinica Buna Vestire Craiova

Căpitanul naționalei Vlad Chiriceș este trist de ratarea oricărei șanse de mai merge la Mondialul de anul viitor după înfrângerea cu Muntenegru, subliniind totuși că această campanie ne-a demonstrat că pentru moment nu suntem în stare să ajungem la un turneu final de Campionat Mondial.

Astăzi, şansele noastre s-au risipit. Este păcat că nu am ajuns la un Campionat Mondial. Chiar le-am transmis băieţilor înainte de meci că avem o şansă, chiar dacă e mică şi trebuie să ne agăţăm de ea. Din păcate, n-am reuşit. Nu ştiu unde s-a greşit. Aveam nevoie şi de puţină şansă. Campania asta ne-a demonstrat că nu putem să mergem la un Mondial. Nu sunt în măsură să vorbesc despre antrenor. Noi, ca jucători, ne facem treaba. Nu jucăm pentru antrenor, jucăm pentru echipa naţională„, a declarat Vlad Chiricheş.

 

 

Muntenegru – România 1-0 (0-0)

Stadion: Gradski Stadion, Podgorica (Muntenegru).

Marcator: Jovetic (75)

Muntenegru: D. Petkovic – A. Marusic, Savic, Tomasevic, F. Stojkovic – M. Ivanic (Mugosa 70′), N. Vukcevic – M. Jankovic (Jovovic 84′), S. Jovetic, M. Vesovic – F. Beciraj (Zvertovic 90+2′).

Selecţioner: Ljubisa Tumbakovic.

România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Moţi, Toşca – Găman (Hanca 81′), R. Marin (Stanciu 64′) – Chipciu, Maxim, Stancu – Fl. Andone (Băluţă 64′). Selecţioner: Christoph Daum.

Cartonaşe galbene: Vesovic 54′, Vukcevic 86′, Stojkovic 89′ / Chipciu 34′, Moţi 86′.

Arbitri: Craig Thomson – central, David McGeachie şi Alan Mulvanny – asistenţi, Kevin Clancy – rezervă (toţi din Scoţia)-

Observatori: Nikolay Ivanov (Rusia) şi Kris Bellon (Belgia).

Politica