vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maşini de teren şi ATV-uri pentru Jandarmeria Olt, luate cu fonduri europene

Trei autovehicule de teren şi trei ATV-uri vor fi achiziţionate de Consiliul Judeţean Olt, pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, în cadrul unui program cu fonduri europene România-Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Olt, în prezent, la nivelul Consiliului Județean Olt, se întocmește documentația necesară achiziționării unui număr de trei autovehicule de teren și trei ATV-uri, prin proiectul cu finanțare europeană ,,Joint investments in the field of emergency situations for Olt County Council and Dolna Mitropolia Municipality” , Axa Prioritară 3, Obiectivul Specific 1, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria. Tot în cadrul acestui program cu fonduri europene, se fac demersurile necesare achiziționării unei bărci din fibră, cu motor de 30 cai putere și a cinci veste de salvare, tot pentru Jandarmeria Olt. „În conformitate cu prevederile Legii 550 din 29.11.2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, efectivele unității participă la limitarea şi înlăturarea consecinţelor dezastrelor naturale. Astfel, în vederea executării misiunilor specifice pe această linie, unitatea dispune de un număr de patru ambarcațiuni gonflabile, având capacitatea de cinci și 10 persoane”, au declarat reprezentanţii Jandarmeriei, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri.

În anul 2016, în dotarea jandarmilor olteni au intrat 20 de autovehicule din care 18 redistribuiri între unităţi MAI (16 Dacia Logan, un VW Transporter, un Renaul Trafic), unul prin preluarea de autovehicule confiscate şi intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului (VW Transporter) și unul achiziţionat cu fonduri bugetare (Renault Trafic).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2017, a intrat în dotarea IJJ Olt un autovehicul prin redistribuire între unităţi MAI – Mercedes Vario, iar în perioada imediat următoare se vor mai prelua alte 4 mijloace auto (2 Dacia Logan, 1 Ford Tranzit și 1 VW Transporter).

Pe de altă parte, reprezentanţii Jandarmeriei Olt au declarat că la obiectivele asigurate cu pază și protecție, pentru protecția și salvarea vieții persoanelor care, sub imboldul unor nemulțumiri, folosesc autoincendierea ca formă de protest, au fost achiziționate un număr de două pături antifoc (ignifuge).

Adjunctul inspectorului șef al Jandarmeriei Olt, maiorul Cristinel Milcu, a precizat că una dintre aceste pături este la jandarmii care asigură paza la Prefectura Olt, iar cealaltă la un echipaj al inspectoratului pregătit să intervină la astfel de evenimente.

Una dintre ele este la Instituţia Prefectului, unde se desfăşoară acţiuni de protest şi zicem noi că există un risc de autoincendiere a unor persoane, iar cealaltă pătură antifoc este la un echipaj de intervenţie special constituit pentru a interveni în zona obiectivelor. Unul dintre echipajele noastre are ca principal obiectiv intervenţia în zona obiectivelor asigurate cu pază. Deci, la cel mai mic semnal că acolo ar fi un cetăţean care ar avea astfel de intenţii, acest echipaj se deplasează în zonă şi are în dotare o astfel de pătură”, a declarat maiorul Milcu.

Politica