joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ancheta IPJ Gorj, după ce doi polițiști ar fi forțat un șofer să intre în Postul de Poliție Mătăsari

Un bărbat a fost filmat în timp ce era forțat de doi polițiști din Mătăsari să intre în secția locală. Acesta a depus plângere pentru abuz și lovire.

Doi polițiști din Mătăsari au devenit subiectul unei anchete a Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, după ce au fost filmați în timp ce forțau un șofer să intre în secție, pe motiv că ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări privind modului de intervenţie a poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari care au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673A Mătăsari, aflându-se într-o stare vădită de ebrietate”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform oamenilor legii, șoferul în cauză a refuzat să fie testat cu etilotestul sau să fie dus la spital pentru prelevarea de mostre.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a spus Andrei Lazăr.

Șoferul consideră gestul polițiștilor ca fiind un abuz, acesta depunând o plângere împotriva lor pentru abuz și lovire.

Este un abuz, nu ştiu de ce să fiu acuzat că nu am vrut să suflu în etilotest, dacă nimeni nu mi-a cerut asta. Pe mine m-au anunţat a doua zi de dosar. M-au oprit în trafic noaptea, mă duceam cu un prieten acasă, el se afla în dreapta. El a văzut totul, este martor. Eu conduceam maşina, au trecut pe lângă mine, au întors maşina după mine, prima întrebare a fost dacă i-am înjurat. S-a întâmplat la un kilometru de sediul Poliţiei. Unul dintre agenţi bea cafeaua cu mine în fiecare dimineaţă, probabil este şi ceva personal. Atunci nu mă mai cunoştea, a început cu abuzuri şi să tragă de mine”, a declarat, pentru Mediafax, Florin Dan, şoferul implicat.

În imagini se poate observa că agenții nu au putut să îl ducă pe bărbat în sediu, trăgându-l pe acesta de picioare. Nu se știe, însă, de ce oamenii legii nu au apelat la cătușele din dotare pentru a-l imobiliza.

Politica