joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: România are nevoie de un accelerator de dezvoltare

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Dacă nu va fi țintă permanentă a jocului politic, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții va fi motorul dezvoltării României pe termen lung”

Mizele economice globale și regionale sunt tot mai mari pe măsura împuținării resurselor. Competiția economică va fi din ce în ce mai dură în deceniile următoare, iar România are obligația să-i facă față. Pentru asta ea va trebui să-și planifice dezvoltarea ca pe o umbrelă de securitate economică și socială.

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții dacă va fi realizat și gestionat cu bună credință și eliberat de presiunea jocului politic, poate fi garanția unei astfel de dezvoltări sustenabile pe termen mediu și lung.

Policlinica Buna Vestire Craiova

FSDI este o măsură de stimulare economică prin care, în urma atragerii de capital din piața financiară internă și internatională, vor putea fi constituite surse de finanțare pentru proiecte de investiții profitabile. Ele vor antrena un efect de multiplicare în economie, conducând la dezvoltare, și, prin urmare, la creșterea veniturilor bugetare. Aceasta ar asigura finanțarea în condiții mult mai bune a politicilor sociale (educație, sănătate, cultură etc).

ALDE apreciază că de modul în care se va reuși compunerea acesui proiect prin dezbaterea publică și în Parlament va depinde eficiența unei astfel de inițiative extrem de necesare pentru viitorul societății românești.

FSDI va cuprinde 27 de participații minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare contabilă de circa 45 miliarde lei (10 miliarde euro). Statul român va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a FSDI.

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica