miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viteza ucide. 24 de oameni au murit pe drumurile Oltului

24 de persoane au murit, iar alte 74 au fost grav rănite, în primele șapte luni ale acestui an, în accidente rutiere produse în județul Olt. Principala cauză a acestor tragedii este viteza.

Potrivit Poliției Rutiere, în primele 7 luni ale lui 2017, în județ s-au produs 88 de accidente grave, care s-au soldat cu 24 de persoane decedate şi 74 de persoane rănite grav. Statistica arată o menţinere a numărului accidentelor grave, faţă de anul trecut, o scădere a victimelor rănite grav, însă o creştere a persoanelor decedate.

În judeţul Olt există zone în care se produc mai multe accidente grave, decât în altele, dar şeful IPJ Olt, comisarul şef Cătălin Florescu, spune că nu pot fi numite puncte critice, neexistând aceleaşi cauze generatoare ale accidentelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Există, zona Saru, unde în ultima perioadă au fost câteva evenimente nefericite, cum a fost accidentul cu cele cinci victime decedate, dar după cum ştim acolo a fost vorba despre explozia unei anvelope. Alte zone pe care le putem considera cristice sunt la Optaşi, Coloneşti sau Vişina, în sudul judeţului”, a declarat Cătălin Florescu.

Poliţiştii de la Rutieră monitorizează toate aceste zone în care se produc cele mai multe accidente grave.

„Toate punctele critice sunt monitorizate şi sunt cuprinse în itinerariul de patrulare. De exemplu, în zona Saru, o dată la trei zile avem montate aparate radar. Sunt multe sancţiuni aplicate şi la fel de multe permise reţinute pentru încălcarea regimului legal de viteză. Tot ce putem face este să acţionăm în continuare, pentru că nu sunt deficienţe de sistematizare în acea zonă”, a precizat comisarul Bogdan Voica, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.

Acesta spune că viteza este una dintre principalele cauze ale producerii tragediilor pe şoselele din Olt.

„Avem acelaşi număr al accidentelor grave faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere a numărului persoanelor rănite grav, dar o uşoară creştere a celor decedate. Cauzele principale ale producerii evenimentelor rutiere grave sunt viteza, prin cele două forme – neadaptată şi excesivă, abaterile bicicliştilor şi indisciplina pietonală”, a mai declarat Voica.

De la începutul anului, au fost reţinute 1.498 permise de conducere, constatându-se o creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi 677 (+23%) certificate de înmatriculare. Din numărul total de permise reţinute, un procent de 13,61% au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 19,62% pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50km/h, 26,30% au fost reţinute pentru depăşire neregulamentară, 14,41% pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, diferenţa de 26,06% reprezentând permise de conducere reţinute pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere.

Politica