vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emoție și adrenalină la Maratonul Olteniei

261 de sportivi s-au întrecut la Maratonul Olteniei, susținut de CEZ România, eveniment desfășurat în județul Vâlcea și devenit deja tradiție pentru iubitorii de sport.

Prima zi de concurs a testat anduranţa iubitorilor de MTB pe cele două trasee de 33 km, respectiv 51 km, în frumosul peisaj din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea. Startul probelor a fost dat de Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, care le-a urat participanţilor să se bucure de sportul favorit în aer liber şi să ţintească spre podium. La deschiderea evenimentului a fost prezent şi Martin Zmelik, Country Managerul Grupului CEZ în România, care le-a mulţumit cicliştilor pentru participare şi pentru susţinerea cauzei sociale a acestei ediţii – modernizarea Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea. Felicitările au venit de asemenea şi de la dl. Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, dl. Florian Marin, Prefectul judeţului Vâlcea, dl. Adrian Busu, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, dna. Narcisa Ionaşcu Ispas, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea, dl. Corneliu Bodea, CEO Adrem şi Andrei Rati, CEO RC Europe.

Prima zi a Maratonului Olteniei, o sâmbătă plină de energie

Policlinica Buna Vestire Craiova

Maratonul Olteniei a adus şi în acest an surprize atât pentru susţinătorii concurenţilor cât şi pentru cei aflaţi la plimbare în parcul Zăvoi.

Zonele tematice pentru distracţie şi relaxare au însufleţit locaţia din care se dă startul Maratonului Olteniei în fiecare an, de 5 ediţii.

Zona de activitate în grup, cu baschet, fotbal, atletism, jocurile „All against one” olympics cu o serie de provocări distractive contra cronometru, episoadele şi filmuleţe vizionate cu ajutorul ochelarilor 3D/VR, cabina foto, zona copiilor, precum şi zona de rezultate live au transformat ziua într-o sâmbătă relaxantă, plină de voie bună.

Nu au lipsit emoţiile de finish pentru concurenţi, momentele de relaxare şi refacere după efort în zonele dedicate de masaj şi recuperare, dar şi momentul mult aşteptat – premierea celor mai buni.

Efortul concurenţilor de la probele de MTB a fost răsplătit cu un fond de premiere în valoare de aproximativ 19.000 RON constând în produse sportive şi premii în bani, vouchere de test drive pentru două zile cu maşini Toyota şi multe alte surprize.

Fericiţi până la adânci bătrâneţi, la Maratonul Olteniei

Proba lungă de MTB a adus o surpriză şi o premieră pentru eveniment, zona de finish fiind cu ocazia acestei ediţii şi scena unei cereri în căsătorie. Cătălin Maxim, concurent la proba de 51 km, a concurat cu inelul de logodnă la purtător, surprinzându-şi iubita aflată în galerie cu o promisiune pe viaţă.

Zonele tematice au rămas în picioare şi duminică pentru vizitatorii Parcului Zăvoi care au putut încuraja alergătorii pregătiţi săşi testeze limitele în probele Trail Running, începând cu ora 10:00.

Şi copiii au avut un rol activ în cea de-a doua zi a Maratonului Olteniei, în cursele de alergare organizate special pentru ei. Toţi copiii cu vârstele între 4 şi 13 ani au fost aşteptaţi în parcul Zăvoi pentru o doză de distracţie în aer liber precum şi şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în concurs.

Maratonul Olteniei 2017 sau şansă la viaţă!

Maratonul Olteniei este un eveniment powered by CEZ România, care îmbină promovarea unui stil de viaţă sănătos cu o cauză nobilă.

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului are drept beneficiar Centrul de Transfuzie Sanguină Vâlcea, care va fi dotat cu aparatură medicală performantă ce va fi achiziţionată din taxele de înscriere şi donaţiile participanţilor, sumă completată de Grupul CEZ în România.

Evenimentul este organizat cu sprijinul HyperSport şi Smart Atletic, susţinut de Federaţia Română de Ciclism şi de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Politica