joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maratonul Olteniei, în weekend, la Vâlcea

Maratonul Olteniei ia startul pe 26 august, de la ora 9:00, pentru al cincilea an consecutiv, la Râmnicu Vâlcea.

La evenimentul marca CEZ România, probele rămân aceleaşi, concurenţii putând să-şi testeze limitele în MTB Cross-country pe două variante de traseu: scurt, de aproximativ 33 km, şi lung de 51 km şi Trail Running pe două trasee: unul de semimaraton, de 21 km şi un cros de 11 km.
Pe lângă promovarea sportului în aer liber, Maratonul Olteniei are și scopul de a sprijini cauzele nobile. Toate fondurile obţinute din taxele de înscriere şi donaţiile participanţilor, împreună cu susţinerea Grupului CEZ în România vor fi folosite pentru dotarea cu echipamente medicale a Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea.
Deschiderea ediției 2017 a Maratonului Oltenie va avea loc la intrarea dinspre Splaiul Independenţei a Parcului Zăvoi. Prima zi de competiţie va aduce în prima plan amatorii de bicicletă care vor pleca pe traseu la ora 10:00, urmând ca de la 16:30 să fie felicitați şi premiați câştigătorii zilei.
Duminică, 27 august, a doua zi de competiţie dedicată probelor de trail running, începe tot la ora 09:00. Și cei mai mici iubitori ai sportului vor avea parte de o competiţie organizată special pentru ei, începând cu ora 10:30, iar ceremonia de premiere a câştigătorilor Maratonului Olteniei, de la probele de alergare, va începe cu ora 14:30.
Ediţia a V-a a Maratonului Olteniei este însoţită de o premieră în ţara noastră: prima temă muzicală compusă pe baza bătăilor inimilor sportivilor participanţi la tura de recunoaştere a traseului de Mountain Bike, desfăşurată pe 7 iunie 2017. Dintre sportivi au făcut parte şi CEO-ul Grupului CEZ în România, Martin Zmelik, şi Carmen Brumă.

Zone tematice de relaxare și distracție

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca în fiecare an, Maratonul Olteniei întâmpină susţinătorii concurenţilor şi vâlcenii aflaţi în trecere sau la plimbare prin parcul Zăvoi, cu zone tematice de relaxare şi distracţie. Aceștia își vor încărca bateriile cu voie bună în zona de activitate în grup, cu baschet, fotbal, atletism. De asemenea, vor fi pregătite jocuri „All against one” olympics cu o serie de provocări distractive contra cronometru pentru vizitatorii de orice vârstă.
Cei mici vor fi provocați la colorat, ateliere de lego şi orientare sportivă şi totodată la o competiţie proprie, de alergat. Susţinătorii concurenţilor vor putea urmări rezultatele live ale favoriţilor lor pe un monitor pus la dispoziţie în parc.
Odată finalizate cursele, participanţii pot vizita zona tehnică pentru detalii despre starea lor sportivă şi de sănătate (greutate, înălţime, loc ocupat, timp parcurs, viteza medie etc…) sau se pot bucura de masaje terapeutice de relaxare şi de multe alte surprize.
Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, va da startul Maratonului Olteniei, cel mai energic eveniment de MTB şi Trail Run. Maratonul Olteniei este un eveniment CEZ România, organizat cu sprijinul HyperSport şi Smart Atletic, susţinut de Federaţia Română de Ciclism şi de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Politica