joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

245 de copii, abandonați. 17 sunt din Dolj

245 de copii au fost părăsiți în maternități și în alte unități sanitare în primul trimestru al anului, conform datelor publicate pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA). 17 dintre aceștia sunt din județul Dolj.

Potrivit datelor statistice, la nivel național, dintre cei 245 de copii părăsiți în unitățile medicale, 164 au fost părăsiți în maternități, 71 în secțiile de pediatrie, iar zece au fost lăsați în secțiile de spital. Totodată, 231 de copii au fost externați în perioada ianuarie-martie 2017, iar 100 s-au reîntors la familiile lor, unul a fost plasat la familia extinsă, 7 plasați la familie/persoană și 102 au fost plasați la asistenți maternali. 6 copii au fost încadrați în centre de plasament, patru copii în centre de primire în regim de urgență, iar 11 copii se regăsesc în alte situații, conform datelor ANPDCA.

În Dolj, 17 copii au fost abandonați de părinți în maternitate/secții de pediatrie/alte secții spital în primul trimestru al acestui ani. 13 dintre ei s-au întors, din fericire, în familie, iar patru au ajuns în grija unor asistenți maternali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, 1.320 de copii au fost separați de părinți în primul trimestru al acestui an, arată datele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

Motivele: decesul părinților – 151 copii; dispariția părinților – 25 copii; sărăcie – 534 copii; abuz și neglijare – 196 copii; dizabilitate copil – 305 copii; dizabilitate părinți – 101 copii.

Politica