sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șefa ISJ Olt, Felicia Man, vrea să conteste ordinul de demitere

Inspectorul şcolar general al judeţului Olt, Felicia Man, a fost demis, vineri seară, de către Liviu Pop, ministrul Educaţiei. Şefa învăţământului oltean spune că motivele invocate sunt nereale, drept urmare va contesta ordinul de demitere.

Vineri seară, pe faxurile a 13 inspectorate şcolare din ţară, printre care şi Oltul, au fost transmise ordinele de demitere a inspectorilor şcolari generali.
Felicia Man spune că motivele invocate de minister sunt neadevărate şi nu au legătură cu ce se întâmplă în realitate în judeţ.
Ca şi în cazul celorlalţi inspectori demişi, şi şefei din Olt i se impută netransmiterea raportului cu privire la „Starea învăţământului românesc”, transmiterea raportului de audit după data stabilită – 20 iunie, deşi cel puţin în cazul judeţului Olt acesta a fost transmis pe 19 iunie. Un alt motiv de demitere a fost nepublicarea declaraţiei de avere pe site-ul instituţiei.
„Voi contesta ordinul de demitere la minister, dar şi în instanţă. Sunt o persoană luptătoare şi mă voi folosi de toate armele. În instanţă voi face o acţiune pe fond, dar şi una pentru suspendarea ordinului până la judecarea pe fond”, a declarat Felicia Man.
Ordinul venit pe faxul ISJ Olt vineri seară intră în vigoare pe data de 4 septembrie.

Politica