vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simpozionul Internațional de Pictură ia startul astăzi

Simpozionul Internaţional de Pictură, din cadrul Atelierelor Brâncuşi, ia startul astăzi, și va dura până pe data de 3 septembrie. Deschiderea oficială a evenimentului are loc la ora 13:00, la Complexul Panoramic din Rânca. Tot de astăzi iau startul și Festivalul Berii și Festivalul Internațional de Folclor, la Târgu Jiu.

La ediția din acest an vor participa şapte pictori profesionişti din cinci țări: Dorin Crețu – Franța, Elisabeth Ochsenfeld – Germania, Ibrahim Ghazala – Egipt, Katarina Ðordevic – Serbia, Ileana Ștefănescu, Mirela Trăistaru și Suzana Fântânariu – România. Curatorul simpozionului de pictură este prof. Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Pe perioada simpozionului, artiștii vor executa câte două lucrări fiecare, una de 1,00 x 1,00 m și cea de-a doua de 1,00 x 1,20 m, în culori acrilice. Conform regulamentului, artiştii se obligă să predea lucrările până la data de 2 septembrie şi să transmită prin act de donație Primăriei Municipiului Târgu Jiu drepturile de autor asupra acestora.

Organizatorii sunt Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, având ca parteneri Institutul Cultural Român și Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, tot de astăzi încep, până pe 27 august, la Târgu Jiu, Festivalul Berii și Festivalul Internațional de Folclor. Zeci de comercianți vor fi prezenți pe insulița de pe râul Jiu, dar și în centrul municipiului, în zona pietonală.
Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de Ansamblul Profesionist Doina Gorjului, Ansamblul Folcloric „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, Ioana Ignat & Band și Sonny Flame.
În ceea ce privește Heliportul, acesta va fi blocat, iar zona de aterizare va fi mutată pe terenul 3 al Stadionului Municipal. Pe noul traseu către zona de aterizare vor fi montate indicatoare pentru ghidarea ambulanțelor, pentru a evita neplăcerile ce ar putea fi create urgențelor medicale care necesită intervenția elicopterului SMURD.

Politica