vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avram Iancu, primit cu smochine în Svinița

Românul care și-a propus să intre în Cartea Recordurilor ca fiind primul om din lume care a traversat Dunărea de la izvoare până la vărsare a ajuns la kilometrul 1000 al fluviului. Avram Iancu a poposit joi seara în localitatea Svinița, din Mehedinți, unde a fost așteptat de câteva zeci de localnici cu un drapel românesc și smochine, fructele care sunt simbolul localității. Temerarul român a spus că se simte obosit fizic, însă încurajările românilor din localitățile prin care trece îi vor da puterea să își ducă până la capăt temerara aventură.

Din partea sătenilor din Svinița, Avram Iancu a primit și dulceață și țuică de smochine, pe care a promis că o va degusta.

A fost o întâlnire emoționantă. Este eroul României, este și eroul nostru. Svinița este prima comună în care intră Dunărea și mai are încă 180 kilometri până iese din județul Mehedinți”, a declarat Nicolae Curici, primarul comunei Svinița.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foarte modest, temerarul român spune că nu și-a propus să uimească lumea cu demersul său. Vrea doar să intre în cartea recordurilor și să aducă în fața oamenilor o carte pe care a citit-o de curând.

Am recitit o carte minunată, „Pilotul de pe Dunăre” a lui Jules Verne, o carte în care mare parte din acțiune se petrece pe teritoriul României. A fost o călătorie care m-a fascinat și în calitatea mea de bibliotecar am zis să dau viață acestui roman într-un mod mult mai inedit și, în același timp, mai greu și anume acela de a înota întregul curs al Dunării de la izvoare și până la Sulina, fără costum de neopren. Da, în sensul acesta, este o premieră mondială, dar nu vreau să uimesc lumea. Eu îmi doresc ca tinerii să găsească plăcerea lecturii, fără să renunțe la internet, pentru că sunt două lucruri care nu se exclud reciproc, dimpotrivă, se completează”, a precizat Avram Iancu.
Bărbatul spune că a fost primit cu căldură în orice localitate a poposit, chiar și în afara țării. Deși recunoaște că se simte obosit, crede că încurajările și căldura românilor îl vor ajuta să își ducă la bun sfârșit călătoria pe apele Dunării.

Știrile RTS

Politica