vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2.000 de turiști, la Festivalul Banat

Peste două mii de oameni au luat parte, la sfârșitul săptămânii, la Festivalul Banat, peste o mie dintre ei fiind turiști veniți din Cehia cu cea mai mare garnitură de tren plecată vreodată din țara lor. Micuțele sate Eibenthall și Baia Nouă, în care s-a desfășurat festivalul, au devenit neîncăpătoare. Sute de corturi au fost amplasate la tot pasul pe poienițele din zonă, localnicii și-au scos la vânzare produsele tradiționale, muzica a întreținut atmosfera 20 de ore pe zi, iar berea a curs în valuri în toate cele patru zile ale festivalului.

Este uimitor. Eu călătoresc mult, iar cel mai bun lucru a fost că am venit aici, iar toți oamenii de aici vorbesc ceha. A fost surprinzător și drăguț. Ne simțim aici ca acasă. Iubesc munții, pentru că sunt născută în zona montană. Am venit pe apă și am văzut toate pietrele, peisajele îți taie răsuflarea,” a spus una dintre tinerele care au luat parte la festival.

Șoseaua care ducea către scena pe care au fost organizate concertele a devenit aproape neîncăpătoare. Dacă unii au ales să meargă pe jos la distracție, alții au găsit cel mai bun taxi. Un localnic venit special să-i aducă cu căruța cu doi cai frumoși.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt pentru prima dată aici și este minunat. Am venit cu trenul în această zonă. Acest vehicul este un taxi perfect”, a spus o turistă din Cehia.

Pentru a ajunge la concert cu „cel mai bun taxi”, turiștii au scos câte cinci lei din bunzunare, tarif stabilit de căruțașul care le-a vândut și produse tradiționale. Festivalul Banat era până acum câțiva ani o sărbătoare folclorică, la care participau cel mult 200 de persoane, însă anul acesta a cunoscut o explozie a numărului de participanți, 1000 dintre ei fiind aduși numai cu trenul, de la Praga.

 

Politica