joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fun in Summer – Vizită tematică în Parcul “Nicolae Romanescu”

Vineri, 18 august, începând cu ora 9.30, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, prin American Corner/Mediatecă, a desfășurat o vizită tematică în Parcul “Nicolae Romanescu” din Craiova. În cadrul acțiunii au participat copii de la centrele sociale „Best Life” și “Aripi de lumină”.

Vreme de trei ore, copiii au luat la pas cel mai frumos parc din România. Însoțiți de bibliotecarul Carmen Tică și de reprezentanți ai centrului social, participanții au aflat amănunte despre istoria parcului, apariția și dezvoltarea acestui imens plămân al Craiovei, au observat și învățat diferite categorii de plante și arbori, au admirat varietatea speciilor de păsări și gâze și s-au plimbat pe aleile umbroase ale parcului. În mijlocul copiilor a fost și Mirela Ridiche, specialist ornitolog, care i-a ajutat pe cei mici să observe și recunoască corect păsările cu ajutorul binoclului și al determinatorului.

Vizita tematică a avut rolul de a-i destinde pe copii, de a-i aduce în contact nemijlocit cu natura și de a-i conștientiza în legătură cu importanța conservării mediului înconjurător. La fel ca și în cazul întâlnirilor anterioare, la finalul vizitei organizate, copiii au schimbat impresii și au fixat cele mai importante experiențe ale zilei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vizitarea Parcului Romanescu într-un cadru organizat este o lecție neprețuită pe care bibliotecarii le-o adresează copiilor. Este, de altfel, prima acțiune pe care Biblioteca Aman o desfășoară în afara spațiilor tradiționale în cadrul proiectului “Fun in Summer” și care face cât se poate de dinamic și de util acest demers al nostru. Mai presus, poate, de valoarea peisagistică deosebită a parcului, copiilor le-au fost prezentate istorii ale unui loc, grădină domnească inițial, cu care fiecare craiovean se mândrește”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se desfășoară pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017 și are ca scop conștientizarea copiilor cu privire la importanța prieteniei, altruismului și determinării ca principii sănătoase de viață.

Birou Presă

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

Politica