marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 1.000 de turiști cehi, în Mehedinți

Peste 1.100 de turişti cehi au ajuns, ieri după-amiază, în gara Orşova şi se vor distra până duminică la festivalul de folk Banatul, care va avea loc în acest sfârşit de săptămână în satele Eibenthall şi Baia Nouă, din Mehedinţi. Turiştii au fost aduşi de cea mai mare garnitură de tren care a părăsit vreodată Cehia şi care a plecat, marţi, din Praga, cu destinaţia Orşova. Oaspeţii petrec cu muzică şi mâncare bună şi desigur berea va curge din belşug şi spre bucuria localnicilor, cărora turiştii le vor aduce profituri frumoase.

Cei mai bine de 1.100 de turişti cehi au luat cu asalt micuţa gară din Orşova. Şi cum pe drum au avut la dispoziţie şi mai multe vagoane restaurant, unde berea a curs din belşug, la coborâre a fost mare veselie.

Am venit din Praga, în concediu, cu soțul. Trenul este foarte lung, are aproximativ jumătate de kilometru lungime. E cel mai lung din Cehia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt în jur de o mie de persoane, participanți și trupe muzicale. Sunt 10 baruri în tren, e ceva deosebit. Aici în zonă sunt șase sate cehești”, a spus una dintre călătoare, care nu se află pentru prima dată în zonă.

Turiştii au fost transportaţi la Eibenthall cu 12 autocare, dar şi pe Dunăre cu bărcile localnicilor. Trenul a adus la Orşova doar jumătate din cei 2000 de turişti care sunt aşteptaţi în zonă.

Datorită implicării societății cehe care aduce în fiecare an tot mai mulți turiști zona se dezvoltă atât turistic, cât, poate, și prin repopulare. Se încearcă revitalizarea zonei”, afirmă Alin Subțire, organizator croaziere pe Dunăre.

Este cea mai mare expediție cu trenul a turiștilor plecați în afara Cehiei și cu siguranță este cea mai mare în Mehedinți. Oamenii au venit la Festival Banat, un festival de muzică cehă care are loc la Eibenthal”, spune Tiberiu Pospisil.

Micul sătuc montan a devenit neîncăpător pentru cei peste 1000 de oaspeţi. Cea mai mare parte a turiştilor vor dormi la corturi sau vor fi cazaţi în casele localnicilor. Oamenii îşi freacă mâinile de bucurie pentru că vor face profituri frumoase vânzând produse tradiţionale.

Festivalul de folk Banatul 2017 a început joi şi se va încheia duminică, iar pe scenă vor urca peste 20 de trupe, care vor cânta de la nouă dimineaţa, până a doua zi la patru.

Știrile RTS

Politica