joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De la păscutul vacilor, la Academia Forțelor Aeriene

A plecat dintr-o localitate mică din Mehedinți, dintr-o familie modestă și a intrat cu media 9,99 la secția de control trafic aerian a Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” din Brașov. Este povestea lui Flavius Toargă, a cărei mamă nu se sfiește să spună că pentru a-și atinge visul, a învățat chiar pe când păștea vacile pe câmp.

Tocmai în acest loc am citit prima mea carte „Ultimul Incaș” care m-a impresionat foarte mult și chiar dacă am citit-o acum foarte mulți ani, când eram în clasa a 2-a, cred că niciodată n-o s-o uit. A avut un impact foarte mare asupra mea.

Ce m-a împins pe mine de la spate este faptul că-mi doream o carieră foarte bună. Îmi doream să ajung cineva, nu să trec pur și simplu prin viață. Tot timpul mi-am dorit să ajung cât mai sus și lupt pentru asta în continuare”, spune tânărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Flavius a văzut militarii la televizor și a fost impresionat de ținuta lor, așa că a plecat cu 4 ani în urmă din satul Mărășești din Baia de Aramă să studieze la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Încă de când eram în clasa a V-a – a VI-a, vedeam la televizor diferite cadre militare și am rămas impresionat în primul rând de uniforma lor, de modul lor de organizare, cum se comportau. Vedeam că erau foarte civilizați. Am avut colegi care au dat la liceul militar și mi-au povestit ce se întâmplă acolo și am zis că trebuie să intru și eu. În clasa a VIII-a m-am pregătit special pentru admiterea la Colegiu și am reușit. În mare parte am învățat singur, dar am avut parte și de ajutor de la un domn profesor. Acest liceu m-a format ca om, ca persoană. Am început să învăț să mă descurc singur, nu să aștept să vină părinții sau să vină cineva să mă împingă de la spate”, mărturisește Flavius.

A terminat cursurile ca șef de promoție și apoi s-a înscris la examen la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov, secţia “controlor trafic aerian”. A fost admis cu cea mai mare medie 9,99.

Sincer, nu mă așteptam să am cea mai mare notă, dar mă așteptam să intru pentru că m-am pregătit. Visul meu este să ajung un controlor de trafic aerian cât mai bun, să fiu printre cei mai buni. Este o responsabilitate foarte mare. Acolo orice greșeală costă foarte mult, pentru că este vorba despre viața oamenilor, dar eu sper că o să fie bine”, spune el.

Familia din care provine Flavius este una modestă. Tatăl este șofer la o firmă de transport, iar mama nu lucrează.

Nu am dat bani pe meditații. A fost totul de la el. A învățat singur. A luat-o din clasele I – VIII, nu l-a forțat nimeni cu cartea, cu scrisul, cu absolut nimic. Ne duceam doar la ședințe la școală și acolo ne spuneau domnii profesori că e foarte bun”, afirmă Maria Toargă.

Flavius mai are o soră care este elevă la Liceul din Baia de Aramă. După ce s-au afișat

rezultatele, tânărul a fost felicitat chiar pe pagina de facebook a Ministerului Apărării

Naționale.

Știrile RTS

Politica