vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Soluții pe termen lung pentru oncopediatria craioveană

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: „Responsabilitatea pentru deficitul de medicamente de la oncopediatrie nu mai trebuie pasată de la unii la alții”

Considerăm că eforturile doamnei Dr. Polixenia Stancu, singurul medic oncopediatru din Craiova, trebuie susținute de către autoritățile locale și de către Ministerul Sănătății.

Nu este normal să existe dispute între diferiți factori locali pentru aruncarea responsabilității (întotdeauna în altă parte) față de lipsa unor medicamente vitale pentru copiii bolnavi de cancer din Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centrul atenției noastre COMUNE trebuie să fie bătălia cu timpul a celor 40 de pacienți nevinovați (din care zece internați) și a familiilor lor, nevoite să caute, de multe ori pe cont propriu, soluții mult mai scumpe pentru salvarea vieții copiilor lor.

Facem un apel atât către Ministerul Sănătății cât și către conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova, către conducerea Companiei Naționale UNIFARM, dar și către Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România să se așeze la aceeași masă și să găsească soluții pe termen lung pentru ca astfel de crize să nu mai apară, iar viața oamenilor să fie scurtată din motive birocratice.

Cei aflați în suferință au nevoie de solutii LA TIMP, nu de controverse administrative despre cine este vinovat că nu solicită necesarul de medicamente sau despre neglijențe în organizarea licitațiile.

Le cer tuturor acestor oameni cu putere de decizie să se pună măcar 1 minut în pielea bolnavilor și a familiilor lor, poate așa vor renunța la conflicte sterile care nu duc nicăieri”, a declarat Anișoara Stănculescu, președinta Organizației de Femei a ALDE Dolj.

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica