vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova a urcat pe podium după victoria cu Botoșani

Formația pregătită de Mangia rămâne fără eșec în acest start de campionat, reușind ca în primele șase etape ale noii ediții să acumuleze trei victorii și trei remize.

Ultimul succes al craiovenilor a venit duminică seara în disputa cu echipa care se impusese drept lider în clasament după primele runde, FC Botoșani. CSU Craiova a câștigat întâlnirea cu formația moldavă de pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin la limită, scor 1-0, la finalul unui meci în care a dominat pe teren, dar a avut dificultăți să marcheze. Elevii italianului Mangia au atacat încă din primele minute poarta oaspeților, iar Mitriță, Burlacu și Gustavo au pus presiune asupra acesteia în prima jumătate de oră a partidei, însă fără succes. Botoșănenii au fost mai periculoși în finalul primei reprize, când Serediuc nu a ajuns la o minge servită în fața porții de Mihai Roman, cel al Botoșaniului. Cele două echipe au intrat la cabine fără să înscrie, dar a doua parte a meciului a adus singurul gol a întâlnirii. Din fericire pentru olteni, acesta a fost reușit de Zlatinski cu 11 minute înainte de încheierea jocului, bulgarul înscriind cu o lovitură de cap din apropierea porții apărate de Cobrea. Botoșaniul a fost aproape de a deschide scorul în minutul 53 când Mihai Roman a nimerit bara din lovitură liberă. Al Craiovei Mihai Roman de această dată a fost, în a doua repriză, protagonistul unei faze suspecte de penalty în careul echipei oaspete, dar arbitrul a considerat că jucătorul craiovean a simulat acordându-i acestuia un cartonaș galben în loc să indice punctul cu var pentru olteni.

Este o victorie pe care am meritat-o. A fost un meci dificil, dar echipa noastră a fost organizată și am făcut un meci bun. Lucrul pozitiv este că echipa noastră a jucat bine de la început și până la sfârșit. Doar din prisma rezultatelor se poate asemăna cu o formație italiană, dar jocul nostru este unul de pase, iar puterea fizică a jucătorilor a existat până la final.”, a declarant antrenorul lui CSU Craiova, Devis Mangia. Cu aceste trei puncte obținute în fața lui FC Botoșani, echipa craioveană a urcat pe locul trei în clasament, acumulând în total 12 puncte. În următoarea etapă, CSU Craiova se va deplasa pe terenul campioanei en-titre, FC Viitorul Constanța, iar Mangia nu își dorește să se întoarcă fără puncte de acolo.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viitorul este campioana României și joacă un fotbal de calitate, dar noi trebuie să mergem să dăm maximum din posibilitățile noastre. Chiar dacă a vândut unii jucători, rămâne o echipă puternică”, a spus tehnicianul.

Zlatinski: „Suntem neînvinși și este bine

Marcatorul Craiovei din victoria cu FC Botoșani, Hristo Zlatinski este de părere că formația craioveană a meritat din plin succesul de duminică seara, iar cu această victorie este bucuros că echipa îți păstrează invincibilitatea în campionat.

Este o victorie importantă pentru noi. A fost un meci greu, dar cred că echipa noastră a fost mai bună și a câștigat meritat. FC Botoșani este o formație foarte bună, joacă bine defensiv, dar noi am reușit să ne creăm multe ocazii și să și marcăm. Suntem neînvinși și este bine, sperăm să continuăm pe această linie. Nu comentez arbitrajul, dar a fost penalti la Roman sută la sută“, a declarat Zlatinski.

Băluță, convocat la națională

Căpitanul oltenilor a primit convocarea sub tricolor pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru care vor avea loc în septembrie în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018. Alex Băluță face astfel parte din grupul de mijlocași pe care se va baza selecționerul Christoph Daum în aceste două jocuri, putând reprezenta o soluție pentru antrenorul neamț mai ales că în ultima perioadă a arătat o creștere de formă. Lotul complet pe care l-a convocat Daum îi cuprinde pe: Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 44/0), Costel Pantilimon (Watford, 25/0), Florin Niţă (FCSB, 0/0); Fundaşi: Bogdan Ţîru (FC Viitorul, 2/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 47/0), Valerică Găman (Karabükspor, 13/1), Alin Toşca (Betis, 7/0), Romario Benzar (FCSB, 7/0), Steliano Filip (Dinamo, 7/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 1/0), Sergiu Hanca (Dinamo, 2/0); Mijlocaşi: Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Răzvan Marin (Standard, 7/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 14/6), Mihai Pintilii (FCSB, 36/1), Alexandru Băluţă (CSU Craiova, 1/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 11/0), Alexandru Maxim (Mainz, 27/1); Atacanţi: Andrei Ivan (FC Krasnodar, 5/0), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 28/4), Bogdan Stancu (Bursaspor, 50/14), Florin Andone (Deportivo, 15/1), Adrian Popa (Reading, 21/3). Lista adiţională: Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Cosmin Moţi (Ludogorets, 10/0), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb, 17/0), Ionuţ Nedelcearu (Dinamo, 0/0), Dragoş Nedelcu (FCSB, 1/0), Constantin Budescu (FCSB, 4/2), Dorin Rotariu (Club Brugge, 4/0), Gheorghe Grozav (Karabükspor, 15/3), George Puşcaş (Benevento, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 2/0), Cătălin Golofca (FCSB, 0/0). Pe 1 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, România va întâlni selecţionata Armeniei, urmând ca pe 4 septembrie, tot de la 21:45, să se dueleze cu Muntenegru la Podgorica.

CSU Craiova – FC Botoșani 1-0 (0-0)

Stadion: Municipal – Drobeta-Turnu Severin

Marcatori: Zlatinski (79)

CSU Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe (Spahija 63′), Briceag – Gustavo, Mateiu (Bancu 73′), Zlatinski, Burlacu (Screciu 73′) – Mitriţă, M. Roman II.

Antrenor: Devis Mangia.

FC Botoşani: Cobrea – Patache, Burcă, Miron, Muşat – Cucu (Tincu 30′), Bordeianu (Ciaccheri 84′) – M. Roman, L. Fulop (Moruţan 14′), Serediuc – D. Popa.

Antrenor: Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Briceag 35′, Barthe 52′, M. Roman II 69’/Serediuc 53′, Bordeianu 56′, M. Roman 72′.

Arbitri: Istvan Kovacs (centru); Octavian Şovre, Alexandru Cerei (asistenţi); rezervă: Florin Ovidiu Mazilu.

Observator de joc: Ion Craiu; observator de arbitri: Marian Salomir.

Politica