miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Water Park-ul din Craiova, deschis după mai bine de patru ani de la începerea lucrărilor

Municipalitatea craioveană a anunțat, miercuri, deschiderea Water Park-ului din Lunca Jiului, proiect al cărui contract de execuție a fost semnat de fostul primar Lia Olguța Vasilescu în luna februarie a anului 2013. Fostul primar a și anunțat, încă de duminica trecută, deschiderea acestui obiectiv, pe pagina personală de Facebook. Parcul acvatic își va deschide porțile pentru publicul larg începând cu data de 12 august.

Mult așteptatul proiect al Water Park-ului din Lunca Jiului a fost recepționat în cursul zilei de luni, 7 august, astfel că municipalitatea a anunțat, miercuri, printr-o conferință de presă, deschiderea obiectivului.

Cu toate acestea, data deschiderii a fost anunțată încă din weekendul trecut de către fostul primar Lia Olguța Vasilescu, actual ministru al Muncii și Justiției Sociale, cu ocazia unei vizite ale sale la Craiova și la acest obiectiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiovenii și nu numai vor putea merge, așadar, la Water Park, începând cu acest weekend, mai exact de sâmbătă, 12 august.

dsc00336

„Începând de sâmbătă, Water Park-ul va fi deschis publicului larg, până când va permite vremea, pentru ceea ce este în exterior, și non-stop pentru ceea ce este în interior. Recepția a fost semnată în cursul zilei de luni și numai acest lucru mă face să vă spun oficial că putem să inaugurăm Water Park-ul. La recepție să știți că există o anexă destul de stufoasă, mult mai stufoasă decât la celelalte proiecte, cu observații. Acestea sunt lucruri rezolvabile de către constructor, în termenul de 30 de zile pus la dispoziție prin anexă. Trebuie să profităm de vremea bună, să avem acest obiectiv și în perioada de vară, atât cât a mai rămas din ea, iar el va fi sub observație și va rămâne sub observație o perioadă mai lungă, pentru că vrem să vedem comportarea tuturor dotărilor de acolo și în perioada de iarnă”, a explicat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Program și tarife

Conform spuselor acestuia, Water Park-ul va avea un program de funcționare între orele 10:00 și 20:00.

Tarifele de la Water Park sunt următoarele: 24 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, de luni până vineri (brățară albă), 36 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, de luni până vineri (brățară albastră), 34 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, în weekend (brăţară roşie), 50 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, în weekend (brăţară neagră), iar sauna va costa 15 lei și este recomandată doar persoanelor peste 16 ani (brățară verde).

Reamintim că proiectul Water Park-ului a fost vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție, care a descins pe șantier în luna noiembrie a anului 2014, achetând fraudele realizate la proiectul cu fonduri europene. Dosarul își urmează cursul, la data de 10 iulie Curtea de Apel Craiova respingând contestațiile celor nouă inculpați și dispunând începerea judecării procesului.

Potrivit DNA, inculpaţii au prejudiciat Primăria Craiova şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu suma totală de 5.547.055 lei (aproximativ 1.232.678 euro). În plus, alte două persoane implicate în activitatea infracțională și-au recunoscut vinovăția pe parcursul cercetărilor și au fost deja condamnate la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Primăria Craiova s-a înscris ca parte civilă în dosar cu suma de aproximativ 2,3 milioane de lei, sumă consemnată ca garanție de la una dintre firmele constructoare implicate în dosar.

water-park-proiect

Pe scurt, despre Water Park

Lucrările au fost efectuate de asocierea de firme S.C. DELTA ACM 93 S.R.L. – S.C. POLYSTART IMPEX S.R.L. – S.C. UTI GRUP S.A., prin liderul de asociere S.C. DELTA ACM 93 S.R.L., pe un contract de execuție semnat la 6 februarie 2013 de către fostul primar, Lia Olguța Vasilescu.

Valoarea totală a proiectului este de 86.066.199,35 lei, din care 41.192.584,21 lei cofinanţare de la bugetul local şi 30.320.010,23 lei reprezentând contribuţia Uniunii Europene şi 14.553.604,91 lei reprezentând valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. Obiectivul a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniu major de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism.

Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului cuprinde o clădire pentru bazine acoperite şi jocuri de apă, din care un bazin de înot pentru adulţi, bazine pentru tobogane, lazy river, bazin cu elemente de joacă şi bazine cu apă, piscină bazin, relax pool, entertaining pool, bazin cu valuri, bazin pentru copii – piscina tematică, bazin cu apă pentru copii şi mobilier pentru joacă (water playground), un turn cu două tobogane, un turn cu cinci tobogane și terenuri de sport.

Politica