Continuă canicula în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare meteorologică de Cod portocaliu de caniculă. Aceasta este valabilă, printre altele, și pentru județele Dolj și Mehedinți.

Celelalte județe ale regiunii se vor afla sub avertizare Cod galben de caniculă.

„Vineri (11 august), valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade. În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…38 de grade și izolat 39 de grade”, au transmis reprezentanții ANM, în ceea ce privește Codul portocaliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În legătură cu Codul galben, reprezentanții ANM spun că în Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, în Muntenia și sudul Moldovei, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august), dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică (12 / 13 august) vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Populare

Recomandări

Două tinere, rănite în accident la Brebeni

Două tinere au fost rănite, astăzi, într-un accident rutier...

Râmnicu Vâlcea. Minor înjunghiat la școală de un coleg

Un elev din Râmnicu Vâlcea a fost înjunghiat la...

Gorjenii au fost prinși pe picior greșit de către polițiști

Mai multe persoane au fost depistate bete la volan,...