vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lanț de infracțiuni pentru un șofer din Baia de Fier

Un bărbat, de 36 de ani, din comuna Baia de Fier, a fost reținut, la finele săptămânii trecute, după ce a lovit o mașina unui turist german cu un autovehicul fără plăcuțe de înmatriculare și, ulterior, a fugit de la locul accidentului, fiind găsit acasă, în stare de ebrietate. Acesta a refuzat să i se recolteze probe biologice. În plus, bărbatul nu avea nici permis de conducere.

Vinerea trecută, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Baia de Fier, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și refuz de la prelevarea de mostre biologice.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că bărbatul, în timp ce conducea un autoturism fără plăcuțe cu numere de înmatriculare, pe D.J. 675 C din direcția Polovragi către Novaci, nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de autoturism care circula din sens opus, condus de un cetățean german, de 25 de ani, intrând în coliziune cu aceasta și producându-i avarii ușoare în partea stângă față.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea și a fostdepistat, ulterior, la domiciliu. În urma testării aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând, totodată deplasarea la spital, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Efectuându-se verificări în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice.

Politica