joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Haos în centrul Craiovei, după închiderea unui tronson al străzii A.I. Cuza

Trafic de coşmar în prima parte a zilei în centrul Craiovei, luni, după ce un tronson din strada A.I. Cuza, cel situat între Universitate şi Primăria Craiova, a fost închis pentru modernizări. Şoferii şi-au întins nervii la maxim încercând să traverseze centrul, atunci când şi-au dat seama că, de la Primărie, strada este închisă. Cele mai mari aglomerări au fost pe strada Romul, pe Calea Bucureşti, dar îndeosebi pe strada Arieş, în zona Patria, unde semafoarele au fost oprite. Strada va fi închisă pe tronsoane, progresiv, însă va fi deschisă circulației nu pe tronsoane, ci la final, când se vor încheia lucrările pe întreaga suprafață prinsă pentru modernizare.

Circulaţia s-a desfăşurat cu mare greutate, luni dimineața, în centrul Craiovei, după ce municipalitatea a anunţat, încă de la finele săptămânii trecute, închiderea străzii A.I. Cuza, pe tronsonul dintre Universitate şi Casa Albă, pentru efectuarea de modernizări.

aglomeratie-3

Mulți dintre șoferii prezenți în trafic nu știau de închiderea străzii, așa că au avut o surpriză neplăcută în clipa în care au ajuns în fața Primăriei, acolo unde circulația era permisă doar pentru mașinile care ieșeau din zona Lumea Copiilor, pentru a merge către Palatul Administrativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu știam că se închide, când au anunțat? Poate că ar trebui să pună și ceva semne în zona asta, un panou, ca să știm din timp să nu intrăm pe partea asta. Nu stăm toți pe internet și nu citim ziare non stop, așa ca ar trebui să ne anunțe și altfel”, ne-a declarat Marian, unul dintre participanții la trafic.

Sper doar să reușească să termine lucrarea așa cum au anunțat”

Alții s-au plâns de faptul că, în opinia lor, nu era momentul propice pentru a închide traficul rutier pe acest tronson.

Nu sunt de specialitate, însă merg zilnic cu mașina prin oraș și sunt de părere că nu a fost bine aleasă perioada. Sper doar să reușească să termine lucrarea așa cum au anunțat, până când începe școala și cand toată lumea o să vină să-și lase și să-și ia copiii cu mașina. Altfel, ce am vazut azi dimineață vom vedea pe parcursul unei întregi zile și nu va fi deloc în ordine…”, e de părere Adrian, șofer de taxi.

Există și persoane care sunt de acord cu închiderea străzii, însă nu în totalitate.

Ar fi putut să lase măcar două benzi deschise, măcar până când vor intra pe carosabil. Noi înțelegem nevoia asta de modernizare, am auzit că vor să bage cablurile în pământ, e foarte bine, nu se poate face omletă fără să spargi ouă, dar e una dintre cele mai circulate străzi din oraș. Avem nevoie de ea”, a remarcat un alt șofer care se afla în trecere prin zona primăriei.

Aglomerație mare a fost, în cursul dimineții, și pe strada Arieș, la Universitate, unde semafoarele nu au mers.

aglomeratie

Strada, închisă pe tronsoane și deschisă cu totul la final

Potrivit reprezentanților primăriei, semafoarele vor fi oprite în continuare până la încheierea lucrărilor. Aceștia au mai precizat că Poliția Rutieră și Locală nu au pus semne, în prealabil, pe străzi, pentru a atenționa că strada este închisă, pentru că, din experiență, primele zile sunt mai grele, după care lumea începe să se obișnuiască.

Strada va fi închisă progresiv, pe tronsoane, însă ea va rămâne închisă de la Universitate pe toată perioada lucrărilor. În primă fază, traficul va restricționat pe tronsonul de până la Casa Albă, apoi va fi închisă până la intersecția cu Calea Unirii și, mai apoi, închiderea se va prelungi până la intersecția străzilor Popa Șapcă și Ion Maiorescu. Asta pentru că asfaltul va fi turnat dintr-o bucată, dar și pentru că lucrările la canalizarea menajeră și pluvială, dar și la cea a cablurilor, va trebui făcută tot dintr-o bucată.

Reprezentanții municipalității își cer scuze pentru disconfortul creat, atât locatarilor din zonă, cât și participanților la trafic.

Strada A.I. Cuza a început să fie închisă de luni, 7 august, pentru lucrări de reparații și modernizări, atât ale carosabilului, cât și ale trotuarelor. Acestea din urmă vor fi refăcute, din granit, urmând ca pe carosabil să se intervină la covorul asfaltic. Mai mult, cablurile urmează să fie coborâte în subteran.

Municipalitatea speră ca până la mijlocul lunii septembrie, înainte sau după începerea școlii, să aibă gata întreaga lucrare.

De lucrări se ocupă Delta ACM, societatea cu care primăria are un acord-cadru de reparații străzi, pentru partea de trotuare, carosabil și parcări, dar și Flash Lighting Services, societatea cu care primăria are acordul cadru pentru iluminatul public, pentru partea de coborâre a cablurilor în subteran. Lucrarea se face cu toate autorizațiile și avizele necesare de la Ministerul Culturii, conform reprezentanților primăriei.

Politica