joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

17 milioane de euro de la bugetul local pentru investițiile pe străzi

După o grămadă de timp de la anunțarea investiției, Primăria Craiova a scos la licitație acordul-cadru pentru investiții pe străzi și alei din municipiu. Suma pusă la bătaie este impresionantă, de circa 17 milioane de euro fără TVA, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Acordul-cadru include serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție pentru străzile fără structură rutieră modernă și are o durată de patru ani.

Primăria Craiova este pregătită să scoată din vistierie impresionanta sumă de 76.159.250,09 lei fără TVA (16.924.277,797 euro fără TVA) pentru un acord-cadru pe o perioadă de patru ani, ce vizează investițiile pe străzi. Acest acord-cadru este distinct de cel pe care municipalitatea îl are deja cu Delta ACM, pentru reparații străzi, având în vedere că atunci când vine vorba de reparații nu este nevoie de o documentație prealabilă.

Acordul-cadru include serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție, iar străzile vor fi împărțite în trei loturi, în zona Nord, Sud-Est și Vest, conform anunțului de participare postat pe 5 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Achiziţia este necesară pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor şi aleilor din municipiul Craiova. Dezvoltarea continuă a Municipiului Craiova a condus la realizarea de străzi noi sau de prelungirea celor existente. Construirea rapidă a locuinţelor de cartier a condus la realizarea de străzi cu pavaje din bolovani de rău, din pietriş, sau numai din pământ, fără a putea realiza o structura rutieră modernă. Din această cauză, traficul se desfăşoară în condiţii foarte dificile şi cu viteză mult diminuată. De asemenea, pe străzile vechi, pavate cu bolovani de râu, a fost introdusă apă curentă şi canalizare menajeră, refacerea acestora nefiind la parametrii iniţiali. Prin realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, se asigură un aport deosebit la dezvoltarea zonei, sporeşte siguranţa circulaţiei localnicilor, se îmbunătăţesc semnificativ condiţiile de trafic şi de circulaţie a pietonilor. De asemenea, accesul echipajelor de intervenţie de urgenţă (salvare, pompieri, poliţie) va fi mai facil în caz de necesitate”, se arată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Data-limită de depunere a ofertelor este 20 septembrie, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Politica