sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strada A.I. Cuza devine șantier

Strada A.I. Cuza, poate cea mai circulată arteră din centrul Craiovei după Calea București, va intra în reparații de astăzi. Municipalitatea dorește să o pună în ton cu Centrul Istoric, pe porțiunea dintre Judecătorie și Colegiul Național „Carol I”. Ea va fi închisă pe tronsoane, pe parcurs ce lucrările vor avansa, și ar trebui să fie gata pe la mijlocul lunii septembrie, adică în aproximativ o lună. Să vedem dacă cei implicați vor reuși asta într-o perioadă atât de scurtă.

 

Primăria Craiova a anunțat că, de astăzi, strada A.I. Cuza intră într-un amplu proces de reparații, astfel că șoferii vor trebui să își găsească alte rute ocolitoare pentru a ajunge la destinațiile dorite.

Strada nu va fi închisă în totalitate, ci pe tronsoane. Intervențiile se vor face pe porțiunea cuprinsă între Colegiul Național „Carol I” și Judecătorie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Pentru început, se va închide porțiunea situată între intersecția cu strada Arieș și strada Theodor Aman. Pe măsură ce lucrările vor avansa, ulterior va fi închis traficului rutier și sectorul de pe strada A.I. Cuza dintre intersecția cu strada Theodor Aman și strada Unirii, precum și strada Popa Șapcă, între strada Unirii și strada Ion Maiorescu”, au anunțat reprezentanții Primăriei Craiova printr-un comunicat de presă, în cursul zilei de vineri.

Perioada, aleasă datorită traficului rutier scăzut

“Luni, 7 august, începem alinierea străzii A.I. Cuza la Centrul Istoric, prin înlocuirea pavelelor din ciment cu unele din granit, înlocuirea bordurilor cu unele tot din granit, schimbarea stâlpilor de iluminat și coborârea în subteran a tuturor cablurilor de pe aceștia. Partea carosabilă era într-un stadiu avansat de degradare și trebuia refăcută. Am ales să începem acest șantier în luna august deoarece traficul rutier este foarte redus în perioada vacanțelor și sperăm să finalizăm în prima jumătate a lunii septembrie, înainte sau imediat după începerea noului an școlar”, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Lucrarea a fost anunțată încă de la prima conferință de presă susținută de Mihail Genoiu în calitate de primar.

“Se fac toate documentele pentru reabilitarea străzii A.I. Cuza, de la statuia lui Carol I și până la Judecătorie. Ea va intra într-un proces de modernizare, se vor schimba covorul asfaltic, pavimentul de pe trotuare, stâlpii de iluminat, se vor face câteva treceri de pietoni inteligente, așa cum am văzut prin alte orașe. Atunci când cineva pune piciorul, noaptea, pe trecerea de pietoni, ea se aprinde prin diverse surse luminoase, pentru a deveni vizibilă. A.I. Cuza trebuie să se integreze, cumva, în zona centrală și în mediul acesta”, spunea Genoiu, la finele lunii iunie.

Delta, la sol, Flash Lighting, la cabluri

De menționat că de lucrări se va ocupa Delta ACM, societatea cu care primăria are un acord-cadru de reparații străzi, pentru partea de trotuare, carosabil și parcări, dar și Flash Lighting Services, societatea cu care primăria are acordul cadru pentru iluminatul public, pentru partea de coborâre a cablurilor în subteran. Municipalitatea a obținut deja, conform reprezentanților, toate autorizațiile și avizele necesare de la Ministerul Culturii pentru a putea interveni pe această stradă.

“Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenție și să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi constituite. Autovehiculele ce vor staționa în această zonă, în perioada lucrărilor, vor fi ridicate și relocate pe amplasamente din zonele aflate în imediata apropiere”, au mai transmis reprezetanții primăriei.

O informație corelată cu aceasta a modernizării străzii A.I. Cuza ar fi cea legată de parcările cu plată prin SMS. În mod logic, având în vedere că majoritatea locurilor de parcare cu plată se află pe această porțiune propusă pentru reabilitare, nici sistemul nu ar putea să se pună în practică. Rămâne de văzut când va fi gata intervenția și când va fi pus în funcțiune și sistemul de plată al parcărilor prin SMS.

Politica