vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şefii CJ Olt aşteaptă adresă de la DNA pentru a-l suspenda pe secretarul trimis în judecată pentru corupţie

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Olt așteaptă adresa procurorilor anticorupţie pentru a decide suspendarea secretarului județului Olt, Gabriel Buleteanu, trimis, miercuri, în judecată, pentru fapte corupție.

Consiliul Județean Olt va rămâne fără secretar general, ocupantul postului urmând să fie suspendat din funcție. Potrivit Legii 188/1999 privind Statutul funcționarului public, art. 94 alin.1 lit.m prevede suspendarea de drept a raportului de serviciu a funcționarului public în situația trimiterii în judecată pentru săvârșirea faptelor de corupție. Iar abuzul în serviciu este asimilat faptelor de corupție.

Gabriel Buleteanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Craiova într-un dosar de corupție, alături de fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, şi alte 22 de persoane, foşti angajaţi ai administrației locale conduse de acesta, şi oameni de afaceri. Secretarul județului este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, faptele incriminate fiind săvârșite în perioada 2009- 2012, când avea funcția de șef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei municipiului Caracal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica