sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a II-a/ Pandurii, cu șansa a doua în Trivale

FC Argeș Pitești – CS Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, ora 11:00

Retrogradată din Liga I, CS Pandurii joacă, în Trivale, cu FC Argeș, în prima etapă a noului sezon din eșalonul secund.

Deși Pandurii Lignitul Târgu Jiu și-a propus să revină în Liga I, favorite la promovare par UTA Arad, ASA Târgu Mureș și FC Argeș Pitești, echipă pe care gorjenii o întâlnec sâmbătă, în runda inaugurală a sezonului 2017-2018. Nou-promovată, formația piteșteană are stabilitate financiară și a fost preluată în această vară de Iordan Eftimie, care l-a înlocuit în funcție pe Nicolae Dică, plecat la FCSB. În pauza competițională, FC Argeș i-a transferat pe: Octavian Popescu (CS Mioveni), Nicuşor Grecu (Poli Iaşi), Cătălin Stan ( FC Braşov), Cătălin Torişte (Viitorul Constanţa), Bogdan Vişa (CS Mioveni), Alin Popa (CS Mioveni), Antonio Cruceru (Viitorul Constanţa), Cătălin Barbu (Şcoala de Fotbal „Dani Coman” Pitești), Radu Bârzan (CSU Craiova) şi Andrei Nilă (CS Mioveni).

Policlinica Buna Vestire Craiova

De partea cealaltă, echipa gorjeană, aflată în insolvență, se confruntă cu grave probleme financiare și s-a despărțit de majoriotatea jucătorilor din sezonul trecut. Singurii care au rămas la Târgu Jiu sunt Răzvan Stanca, Rodemis Trifu, Cătălin Hlistei și Ionuț Zaina, precum și Bogdan Dănăricu, Gabriel Dodoi, Daniel Mărgărit, Denis Brînzan și Daniel Popescu, dar ultimii au avut apariţii sporadice în Liga I, în tricoul Pandurilor. Fosta prim-dizivionară și-a completat lotul și cu jucători promovați de la juniori republicani, cum e cazul lui Marius Cioiu, Daniel Pârvulescu, Alexandru Vodă sau Ovidiu Jianu, în timp ce Andrei Şendroiu şi Daniel Celea revin după împrumuturile la Metalul Reşiţa, respectiv UTA. Au mai fost aduși Ciprian Rus (ASA Tâgu Mureș), Vlad Bujor (Sepsi Sf. Gheorghe), Daniel Lung (Foresta Suceava), Constantin Drugă (Foresta Suceava), Marius Cocîrlă (Academica Clinceni), Darius Covaci (UTA II Arad) sau Sergiu Homei (Neftohimik Burgas). Deși s-a pregătit o perioadă sub comanda lui Mihai Teja (foto), fundașul Andrei Gordoș a declinat oferta Pandurilor și s-a transferat la Luceafărul Oradea. Campania de achiziții nu s-a încheiat încă, Pandurii având, în continuare, în probe o serie de jucători, printre care și câțiva din străinătate.

În proporţie de 75%, la noi a rămas acelaşi lot din sezonul trecut. Nu am date multe despre adversar, dar e clar că ne aşteaptă un meci dificil. Din jucătorii care au evoluat anul trecut în Liga I, au mai rămas câţiva. E și incertitudine cu banca tehnică. Indiferent cu ce echipă va veni Pandurii la Pitești, noi trebuie să fim concentraţi şi să evoluăm cât mai bine pentru a câştiga punctele puse în joc. Anul trecut, nici cei de la Sepsi, echipă nou-promovată ca şi noi, nu aveau obiectiv accederea în prima ligă. Dacă rezultatele ne duc spre fruntea clasamentului, normal că nu ne vom da la o parte“, Iordan Eftimie, antrenor FC Argeș.

 

Programul echipei Pandurii în turul sezonului 2017-2018

Etapa 1, 5 august:

FC Argeș – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 2-a, 12 august:

Pandurii Târgu Jiu – Chindia Târgovişte

Etapa a 3-a: 19 august:

Metaloglobus Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 4-a, 23 august:

Pandurii Târgu Jiu – Academica Clinceni

Etapa a 5-a, 26 august:

CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 6-a, 2 septembrie:

Pandurii Târgu Jiu – FC Hermannstadt Sibiu

Etapa a 7-a, 9 septembrie:

CS Baloteşti – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 8-a, 16 septembrie:

Pandurii Târgu Jiu – CS Afumaţi

Etapa a 9-a, 23 septembrie:

Dunărea Călăraşi – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 10-a, 30 septembrie:

Pandurii Târgu Jiu – Olimpia Satu Mare

Etapa a 11-a, 7 octombrie:

UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 12-a, 14 octombrie:

Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 13-a, 21 octombrie:

Pandurii Târgu Jiu – ASU Politehnica Timişoara

Etapa a 14-a, 28 octombrie:

Ştiinţa Miroslava – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 15-a, 4 noiembrie:

Pandurii Târgu Jiu – Foresta Suceava

Etapa a 16-a, 8 noiembrie:

Luceafărul Oradea – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 17-a, 11 noiembrie:

Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timişoara

Etapa a 18-a, 18 noiembrie:

ASA Târgu Mureş – Pandurii Târgu Jiu

Etapa a 19-a, 25 noiembrie:

Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila

Politica