joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avansări în grad, la Jandarmeria Mehedinți

Patru ofițeri și 15 subofițeri jandarmi din Mehedinți au fost, marți, înaintați în grad, au precizat, în cadrul unei conferință de presă, colonel Daniel Manolea împuternicit inspector șef și colonel Adrian Zanfir, șef Serviciu Ordine și Siguranță Publică.

„Conform prevederilor Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, la data de 01 august, se înaintează la termen, în gradul militar următor, cadrele militare în activitate care au împlinit sau împlinesc stagiul minim în grad în cursul anului şi îndeplinesc totodată celelalte condiţii legale. Astfel, la sediul instituţiei, a avut loc festivitatea de înaintare în gradul militar următor pentru 19 cadre militare.

Activitatea a debutat cu citirea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne de înaintare a celor patru ofiţeri jandarmi precum şi Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi pentru 15 subofiţeri jandarmi avansaţi. În cadrul ceremoniei, imputernicit inspector șef, col.Manolea Daniel a înmânat noile grade, după cum urmează: doi căpitani au fost avansaţi la gradul de maior și doi sublocotenenți au fost avansați la gradul de locotenent. Dintre subofiţeri, unul a fost avansat la gradul de plutonier adjutant şef, patru la gradul de plutonier adjutant, șase subofițeri la gradul de plutonier major iar la gradul de plutonier au fost avansați patru jandarmi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avansarea cadrelor militare reprezintă confirmarea maturităţii profesionale şi încununarea mai multor ani de muncă în domeniul ordinii şi siguranţei publice, aducând cu sine creşterea responsabilităţii şi un nivel mai ridicat al standardelor pentru îndeplinirea misiunilor”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți.

Politica