vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clubul de lectură, la Biblioteca „Aman”

Luni, 31 august, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a inițiat un nou proiect estival dedicat elevilor din ciclurile primar și gimnazial. Delia Marinela Radu si Maria Cristina Gelep, doctorande în cadrul Universității din Craiova, vor desfășura, în cadrul proiectului de voluntariat Clubul de lectură, activități interactive de lectură cu ajutorul cărților din colecțiile Bibliotecii Aman.

Inițiativa organizării unui Club de lectură pe durata vacanței de vară reprezintă o continuare a activităților de lectură desfășurate regulat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” de-a lungul anului școlar. Principala activitate a Clubului de lectură va consta în selectarea unor lecturi cu tâlc, amuzante, din literaturile romană și universală pe care voluntarii le vor citi participanților. În finalul lecturii, copiii vor fi invitați să discute pe marginea subiectului ales. Prin textele alese, se va încerca stimularea curiozitatății copiilor.

Ne face o deosebită plăcere să atragem la bibliotecă tineri, liceeni și studenți, în calitate de voluntari. Clubul de lectură este o acțiune derulată de voluntari și se vrea o înițiativă vie și interactivă, lipsită de îngrădiri și formalism, în măsură să-i incite pe copii la lectură și dragoste de carte. Inițiativa noastră se armonizează cu toate celelalte programe și activități a căror desfășurare este în curs. Le derulăm în această perioadă cu speranța că timpul liber al copiilor, vacanța de vară, deci, este o oportunitate nemaipomenită pe care noi o prețuim și încercăm să o valorificăm prin diverse programe. Educația copiilor nu este doar apanajul tandemului familie-școală. Biblioteca Aman, prin resursa umană și mijloacele tehnice de care dispune, reprezintă, de ani buni, un veritabil sprijin pentru părinți și copii deopotrivă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clubul de lectură se va desfășura în zilele de de luni și vineri, începând cu ora 10.00, la American Corner/Mediatecă, până la finalul lunii august. În cadrul fiecărei întâlniri va fi organizată o expoziție de cărți pentru copii.

Birou Presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Politica