joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cămin de lux pentru bătrâni din Râmnicu Vâlcea, în valoare de 12,5 milioane de euro, inaugurat pentru a treia oară

Un cămin de lux pentru bătrâni, construit în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, investiţie care se ridică la 12,5 milioane de euro, a fost inaugurat, luni, pentru a treia oară, de la începerea construcţiei în anul 2006, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţii primăriei primăriei, ai CJ, ai prefecturii, dar şi parlamentari.

Inaugurarea de luni, a treia la număr, s-a făcut în prezenţa prefectului Florian Marin, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, a mai multor parlamentari, consilieri locali, consilieri judeţeni, şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din municipiu.

Nici în decursul timpului, politicienii vremii n-au ratat şansa de a se fotografia la evenimentele precedente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima inaugurare a avut loc în aprilie 2010, în prezenţa ministrului Muncii de la acea dată, Mihai Şeitan. A doua festivitate de inaugurare a fost organizată pe 3 martie 2016, când printre invitaţi s-a numărat Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Investiţia a costat Municipalitatea aproximativ 12,5 milioane de euro, dar autorităţile locale nu au mai avut fonduri pentru dotări şi angajarea personalului specializat, aşa că în 2014 a optat pentru concesionarea azilului către Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan – Cavalerii de la Malta, fundaţie reprezentantă de Adrian Secureanu, fostul director al Spitalului clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti. Actul a fost încheiat pe o perioadă de 40 de ani, „cavalerii” obligându-se să facă reparaţiile necesare, să asigure dotarea cu mobilier şi să dea în funcţiune centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice, în cel mult un an de la data semnării contractului. Primăriei urma să-i revină doar 12 din cele 80 de locuri, restul putând fi ocupate doar în schimbul achitării unor taxe.

Nu s-a întâmplat aşa, astfel că în februarie 2017, primăria l-a preluat în administrare. Conform unei hotărâri aprobate de legislativul vâlcean, căminul are personalitate juridică și se află în subordinea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

În 2006, când s-a început construcţia căminului, primar era Mircia Gutău, iar acum este tot el, reales în 2016, după două condamnări definitive pentru fapte de corupţie.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, căminul are o capacitate de 80 de locuri, o suprafaţă de 4.300 mp parter şi etaj, cu camere cu două şi trei paturi cu baie proprie şi terasă, cu un cabinet medical, unul stomatologic şi un altul de kinetoterapie, cu bibliotecă, club, coafor-frizerie, capelă .

În prezent, în spaţiile sale sunt deja cazaţi 5 vârstnici, iar mai multe alte dosare sunt în lucru în consecinţa aprobării, săptămâna trecută, în Consiliul Local, a procedurilor de intrare în această instituţie.

Căminul oferă şi o altă facilitate deosebită, respectiv cazarea unor vârstnici pe perioade scurte astfel încât aparţinătorii, copii sau nepoţi, să poată pleca liniştiţi în concedii ştiind că părinţii sau bunicii lor nu rămân singuri acasă, ci sunt îngrijiţi într-o instituţie specializată, unde primesc şi medicaţia specifică.

Politica