vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Revoltă la Casa de Pensii. Așteaptă de un an să-și primească drepturile

Revoltă şi nemulţumiri cu duiumul la Casa de Pensii Mehedinţi, unde după ce au muncit o viaţă, sute de pensionari aşteaptă cu lunile până să intre în posesia deciziei de pensionare sau recalcularea pensiei, după ce punctul de pensie a fost mărit de actualul Guvern. Sunt situaţii în care oamenii nu şi-au primit drepturile nici după un an, timp în care trebuie să se întreţină cum pot.

Probleme sunt atât la recalcularea pensiei, dar şi la eliberarea deciziei de pensionare. Oamenii spun că deşi au fost de nenumărate ori în audienţă la conducerea Casei de Pensii au primit doar promisiuni, pentru că deciziile de pensionare sau cele de recalculare a pensiilor nu au mai venit. Sunt situaţii în care oamenii îşi aşteaptă chiar şi de un an drepturile pentru care au muncit o viaţă.

Venim de un an de zile aproape pe fiecare zi și ne ignoră. Începând de la domnu director și până la tot personalul. Domnu’ director ne spune să nu comparăm cu alte județe. Păi atunci plecăm toți din Mehedinți, să rămână domnu’ director aici singur cu conducerea pe care o are.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din toată țara nu sunt atâtea reclamații ca la Mehedinți. Avem colegi care au băgat dosarele de 7-8 luni de zile și nu le-au venit banii. Le-au tăiat curentul acasă că n-au să dea banii”, spune unul dintre mehedințenii care așteaptă la ușa Casei de Pensii.

Un alt bărbat completează: “Am băgat dosarul de un an. Până în prezent n-a venit nimic. Am avut o pensie pe care în loc să mi-o mărească, mie mi-a tăiat-o. Mă duc în audiență la domn’ director să vedem ce se întâmplă. La toată lumea măreșete numai mie îmi scade. Păi eu sunt prost? E a treia oară când vin în audiență și-mi spune: așteaptă”.

Oamenii sunt extrem de revoltaţi şi spun că sunt trataţi cu o ignoranţă greu de imaginat. Sunt pensionari nemulţumiţi şi de faptul că nu au primit bilete de tratament, deşi solicitările lor au fost pentru staţiuni modeste.

Directorul Casei de Pensii e refuzat dialogul cu jurnaliştii în care se explice de ce deciziile care ar trebui să vină în 45 de zile nu vin nici în 365. Cauza acestor întârzieri ar fi lipsa de personal.

Știrile RTS

Politica