joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Propunere: Apa meteorică, scoasă și din facturile firmelor din Craiova

Unul dintre consilierii locali PNL, Doru Câplea, a propus, joi, la unul dintre punctele de pe ordinea de zi, scoaterea de la plată a apei meteorice și pentru persoanele juridice din municipiu.

Doru Câplea a depus, în acest sens, la registratura Primăriei Craiova, și o interpelare. Aceasta datează de miercuri, 26 iulie.

În condițiile în care Compania de Apă Oltenia taxează în mod aberant firmele prin introducerea în factură a „Apei meteorice”, în condițiile în care persoanelor fizice li se facturează apa menajeră în aceeași cantitate cu apa potabilă furnizată (ca și cum craiovenii nu ar bea din apa furnizată de companie sau nu ar folosi-o, spre exemplu, la gătit), în condițiile în care, aproape de fiecare dată când avem precipitații semnificative, apar avarii care transformă orașul într-o „Mică Veneție”, vă solicit următoarele:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– Eliminarea Taxei pe Apa Meteorică pe care firmele o plătesc pentru apa preluată în rețelele publice de canalizare! Acest demers ar trebui să fie doar un prim pas pentru a arăta deschidere și o schimbare de atitudine în modul cum tratează administrația locală mediul de afaceri.

– Prezentarea unei situații economice din care să rezulte cât reprezintă încasările din Taxa pe Apa Meteorică din totalul încasărilor Companiei de Apă Oltenia. De asemenea, să se precizeze care este cantitatea de apă potabilă furnizată populației și care este cantitatea de apă menajeră colectată, pentru că și acest artificiu de a egala cantitatea de apă menajeră colectată cu cea de apă potabilă furnizată duce la umflarea facturilor cetățenilor și la atingerea unor indicatori care nu concordă cu realitatea.

– Prezentarea planului de investiții al Companiei de Apă Oltenia pentru perioada următoare în municipiul Craiova, cu elemente și termene corecte!”, se arată în interpelarea depusă de consilierul local.

Reamintim că măsura de scoatere din factură a apei meteorice, pentru persoanele fizice, a fost luată încă din toamna anului 2014 și reprezenta, ca parte din veniturile Companiei de Apă Oltenia, un procent nesemnificativ, de 3%.

Politica