vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj se împrumută pentru proiecte

Sunt bani pentru majorările salariale ale funcționarilor din aparatul propriu al Consiliului Județean Dolj și din alte cinci instituții din subordine, însă administrația doljeană se împrumută pentru a duce la finalizare unele proiecte.

Consilierii județeni ai Doljului au aprobat, joi, într-o ședință extraordinară, majorarea salariilor angajaților din subordinea CJ Dolj în conformitate cu prevederile Legii 153/2017. Cresc atât salariile funcționarilor din aparatul propriu al CJ Dolj Dolj, cât și cele ale angajaților din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, Direcția de Pază a CJ Dolj, Direcția de Evidența Persoanei și Clubul Sportiv Județean.

Salariile de bază ale funcționarilor publici din aparatul CJ Dolj pornesc de la 1798 de lei și ajung la 11.586 lei – salariul secretarului de județ, ori al administratorului public, încadrat la personal contractual.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a încercat să se ajungă undeva la o echitate, s-a încercat o anumită filosofie a acestei abordări pe care, să spunem dintr-un spirit gospodăresc, am putut s-o gestionăm foarte bine pentru că, într-un fel ne așteptam să se întâmple ceva în luna iulie, și din momentul în care am aprobat bugetul am zis să punem ceva de o parte”, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

În schimb, pentru finalizarea unor proiecte, Consiliul Județean Dolj va contracta un credit în valoare de aproape 7 milioane lei. Banii vor fi luați, cu împrumut, pe 20 de ani, de la Ministerul Finanțelor Publice, iar valoarea maximă aprobată de consilierii județeni este 6.807.552 lei.

Când a apărut această Hotărâre de Guvern noi ne-am bucurat foarte mult și am sperat că până la această dată vom semna cât mai multe proiecte cu finanțare externă, pentru că această ordonanță prevedea ca pentru toate cofinanțările pe care trebuie să le plătească o autoritate publică sau cheltuielil neeligibile se poate lua un credit care să fie plătit în 20 de ani și pentru care să nu se plătească dobândă și banii pe care îi avem să îi folosim în altă parte”, a afirmat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Proiectele pentru care este nevoie de împrumut sunt: “Coordonarea și sprijinirea modernizării serviciilor publice de sănătate în regiunea Dolj-Vratsa”, modernizarea DJ552, restaurarea Casei Dianu și transformare ei în Muzeu al Cărții și Exilului Românesc, restaurarea culelor Cernăteștilor și Izvoranu-Geblescu.

Banii din împrumut vor acoperi, conform CJ Dolj, contribuția proprie a administrației doljene pentru aceste proiecte, cât și cheltuielile neeligibile din proiecte.

Politica