vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mangia: “Avem șansele noastre împotriva lui Milan”

Astăzi este ziua cea mare pentru CSU Craiova. Debutul în Europa League contra uneia dintre numele sonore ale fotbalului european, AC Milan. Craiovenii vor întâlni echipa italiană în această seară de la ora 21.00 pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, într-un meci care contează pentru prima manșă a turului trei preliminar din Europa League, partida fiind televizată de către Digisport 1. Diferența de valoare dintre formația milaneză și gruparea craioveană este una clară, dar asta nu îi împiedică pe olteni să creadă în șansele lor la un rezultat bun împotriva rossonerilor. Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a urmărit jocurile lui AC Milan și este pregătit de luptă. “Este un meci foarte important pentru club și pentru oraș. E o partidă dificilă, dar noi ne vom juca șansele noastre, implicit cu ajutorul suporterilor. Este greșit să ne gândim la un rezultat, ceea ce pot să vă spun este că vom intra în teren și vom da maximum pentru a obține un rezultat pozitiv. Am studiat jocul celor de la Milan, am văzut multe meciuri pe care le-a jucat această echipă, dar în momentul de față este o formație diferită față de ce a fost până acum. Sunt convins că Milanul va trimite în teren cei mai buni jucători pe care îi are, deci trebuie să fim pregătiți. Milanul va avea timpul mâine (n.r azi) să își demonstreze valoarea. Echipa pe care am întâlnit-o cu ani în urmă era foarte puternică, avea jucători cu calități deosebite. În ceea ce privește concepția, ideea de joc, va rămâne aceeași. Primul 11 va fi stabilit mâine (n.r azi)”, a declarat antrenorul echipei craiovene în cadrul conferinței de presă de ieri. Devis este încântat de numărul mare de suporteri care va fi prezent la acest meci, deși ar fi dorit să se joace pe un stadion mai încăpător. “Mă bucură că suporterii vor umple stadionul la acest joc, dar îmi pare rău că nu am avut posibilitatea să jucăm pe un stadion mai mare ca să aibă loc toți fanii echipei”, a mai spus tehnicianul.

Jucătorii au încredere în propriile forțe

Alexandru Băluță are o atitudine optimistă față de întâlnirea cu Milan și crede că dacă echipa va respecta planul pregătit la antrenamente poate pune probleme echipei italiene. “Sunt contșient că ne va aștepta un meci foarte greu, dar și frumos în același timp. Va fi o atmosferă frumoasă, sper ca lumea să fie alături de noi, să ne împingă de la spate. Am încredere în echipa mea că vom lăsa o impresie frumoasă la final. Trebuie să avem încredere în noi, trebuie să respectăm ceea ce antrenorul ne-a transmis. Dacă vom reuși acest lucru sigur le vom pune probleme. Ne trebuie curaj și seriozitate în tratarea meciului. Există emoții pentru că este debutul nostru în Europa. Sper să intrăm cu devotement și să credem în noi, chiar dacă întâlnim una dintre cele mai titrate echipe din Europa. Într-adevăr suntem o echipă mai mica, dar nu trebuie să ne speriem de ei. Noi trebuie să facem ceea ce am pregătit săptămâna aceasta. Este bine că vor veni mulți suporteri la meci. Sper ca la fiecare meci să avem un număr mare de fani în tribune.”, a declarat Băluță. „Vreau să continui jocul bun, dar nu mă interesează neapărat să înscriu, contează să câștigăm meciul”, a mai spus jucătorul. Noua achiziție a craiovenilor, italianul Fausto Rossi, consideră că AC Milan este cea mai bună echipă a Italiei, dar Craiova trebuie să joace fără presiune și să creadă în șansele pe care le deține. “Știu că este un meci dificil, dar vom încerca să facem un joc bun pentru noi și pentru suporteri. Este o oportunitate să jucăm bine fără să fim presați, trebuie să considerăm că avem șansele noastre. Faptul că jucăm împotriva lui Milan îmi provoacă emoții întotdeauna. Încă de când eram copil îmi doream să joc la Milan. Cred că este cea mai puternică echipă din Italia”, a afirmat și Fausto Rossi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lotul lui AC Milan pentru confruntarea de la Severin

portari: Antonio Donnarumma, Gianluigi Donnarumma, Marco Storari; 
fundași: Ignazio Abate, Luca Antonelli, Davide Calabria, Andrea Conti, Gustavo Gomez, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Cristian Zapata; 

mijlocași: Giacomo Bonaventura, Franck Kessie, Manuel Locatelli, Jose Mauri, Riccardo Montolivo; 

atacanți: Fabio Borini, Patrick Cutrone, M’Baye Niang, André Silva.

 

Politica