joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a II-a/ Pandurii începe să-și contureze lotul

Dacă antrenorul Mihai Teja încă n-a parafat contractul cu CS Pandurii Târgu Jiu, echipa gorjeană a reușit să obțină semnătura jucătorilor Andrei Cordoş (29 de ani), Ciprian Rus (26 de ani), Cătălin Hlistei (22 de ani) și Darius Covaci (20 de ani).

În timp ce mijlocașul Hlistei a fost convins să semneze un nou contract, după ce jucase și sezonul trecut la Târgu Jiu, fundașul Cordoș se întoarce la Pandurii după 2 ani, interval în care a evoluat la FC Botoșani, ASA Târgu Mureș și, în ultimele șase luni, în Maldiwe, la SR Maziya. Atacantul Rus a evoluat sezonul trecut la ASA Târgu Mureș, pentru care a înscris un gol în 22 de meciuri bifate. Tânărul Covaci provine de la UTA Arad, unde nu l-a convins pe noul antrenor Adrian Mihalcea. De altfel, acesta n-a intrat, în returul sezonului precedent, nici în vederile lui Laurențiu Roșu, care îl trimisese să evolueze la echipa-satelit a arădenilor, aflată în Liga a III-a.

Restul lotului e format din jucători care au avut apariții sporadice sezonul trecut în tricoul Pandurilor, cum e cazul lui Dănărincu, Dodoi, Mărgărit, Brînzan sau D.Popescu. Excepție o fac portarul Stanca, atacantul Trifu și mijlocașul Zaina. În lot se mai află și o serie de jucători proveniți de la juniori republicani, cum e cazul lui Cioiu, Pârvulescu, Vodă sau Jianu, în timp ce Șendroiu și Celea revin după împrumuturile la Metalul Reșița, respectiv UTA Arad. Pandurii speră să mai obțină semnătura atacantului V. Bujor (Sepsi Sf.Gheorghe), sau a fundașilor D. Lung, Drugă și Ciobanu (toți 3 de la Foresta Suceava), dar, în special, a antrenorului Mihai Teja.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși echipa gorjeană a pierdut aproape toți jucătorii din sezonul trecut, președintele USMO, Marin Condescu, crede că CS Pandurii are lot mai valoros decât cel închegat în iarnă, de Falvius Stoican.

Avem echipă mai bună ca în iarnă! Garantat! În plus, avem în lot jucători tineri, cu potențial, jucători valoroşi ce pot fi valorificaţi şi astfel clubul să mai scape de povara datoriilor. Pentru semnătura lui Darius Covaci, m-am bătut Gaz Metan Mediaş! Este clar că trebuie să aibă și antrenorul contract. Sunt sigur că Mihai Teja se va decide. Nu mai avem nevoie de jucători, antrenorul trebuie să hotărască de cine se va dispensa. Dacă vom avea variante mai bune decât am avut până acum, anumiţi jucători vor pleca. Echipa s-a mişcat foarte bine în cele două amicale. Vom mai disputa trei jocuri până la startul campionatului”, a afirmat Condescu.

CS Pandurii a disputat până în prezent doar două amicale, cu CSO Filiași (5-1) și Unirea Alba Iulia (1-1), iar astăzi, de la ora 18:00, va întâlni Metalurgistul Cugir, în deplasare. Sâmbătă, echipa gorjeană va juca, la Slatina, cu nou-promovata în Liga a III-a, AS Milcov, urmând ca săptămâna viitoare să dispute ultimul test al verii, cel mai probabil pe stadionul din Motru, care va găzdui, până la inaugurarea noii arene din Târgu Jiu, meciurile de pe propriul teren ale fostei prim-divizionare.

În prima etapă din noul sezon al Ligii a II-a, CS Pandurii va juca, pe 5 august, în deplasare, cu FC Argeș Pitești, iar pe 12 august va întâlni, acasă, Chindia Târgoviște.

Politica