marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șapte arestați preventiv, mandat în lipsă pentru un al optulea, după un scandal în fața Curții de Apel

Șapte persoane au fost arestate preventiv, iar pentru o a opta a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, în urma scandalului provocat pe 5 iulie în fața Curții de Apel Craiova.

Miercuri, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova, împreună cu lucrători din cadrul Secției 2 Poliție și Biroului de Investigații Criminale, în colaborare cu efective de jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj, au procedat la punerea în executare a 6 mandate de arestare preventivă, cei 6 inculpați fiind introduși în arestul I.P.J Dolj.

Potrivit Poliției Dolj, miercuri, pe numele a 6 inculpați DURAC SORIN-FLORIN, DURAC FĂNEL, de 23 ani, DURAC LEONARD, de 27 de ani, ADÎR ION, de 44 ani, DURAC VALTER, de 38 ani, DURAC MITICĂ, de 20 ani toți din Craiova, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 zile, iar față de inculpatul DURAC IANOȘI s-a emis mandat de arestare preventivă în lipsă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, la data de 12.07 a.c., pe numele lui DURAC SORIN FLORIN, de 24 de ani, din mun. Craiova, a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile, în sarcina acestuia fiind reținută săvârşirea infracţiunilor de: lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii și liniștii publice. Inculpatul a fost introdus de polițiștii craioveni în arestul I.P.J. Dolj în data de 12.07.2017”, potrivit IPJ Dolj.

Cei opt au fost implicați într-o altercație, pe 5 iulie, în jurul orei 09.50, la intersecția străzilor Nicolae Titulescu și C-tin Brâncuși din Craiova, în urma căreia doi bărbați, Neguț FELIX, de 39 de ani, respectiv Neguț SORIN, ambii din Craiova, au fost agresați de mai multe persoane.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au administrat cauza, au reţinut în cauză faptul că, „pe fondul unei stări conflictuale anterioare, inculpaţii Sorin Florin Durac, Fănel Durac, Sorin Durac şi Leonard Durac au aşteptat-o pe persoana vătămată Sorin Neguţ, iar în momentul când aceasta a coborât din taxi au lovit-o cu pumnii în zona capului şi a corpului, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi împrejurare, dintr-un alt autoturism taxi a coborât şi persoana vătămată Felix Neguţ, care a fost lovită cu pumnul în zona feţei de inculpatul Ion Adîr, apoi a încercat să fugă, fiind urmărită de inculpaţii Sorin Florin Durac, Fănel Durac, Valter Durac, Mitică Durac şi Ianoşi Durac”. După ce l-au prins, pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, Felix Neguţ a fost lovit cu pumnii şi picioarele, alegându-se cu leziuni care necesită pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale.

Cei opt sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii și liniștii publice.

La nivelul Poliției Municipiului Craiova se continuă măsurile specifice pentru depistarea inculpatului Durac Ianoși, care se sustrage cercetărilor, mai anunță IPJ Dolj.

Politica