Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Număr record de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Publicat

pe

Aeroportul Internațional Craiova a înregistrat, joi, un nou record în ceea ce privește traficul de pasageri.

Numărul record, de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul 2016 pe Aeroportul Internațional Craiova, a fost atins și depășit, anunță reprezentanții Consiliului Județean Dolj, instituție în subordinea căreia se află aeroportul.

Anul 2017 este, fără îndoială, unul de excepție pentru Aeroportul Internațional Craiova, dacă ne gândim la seria reușitelor pe care le-am marcat, în primele luni, la acest obiectiv strategic al Consiliului Județean Dolj. Nu mai puțin de șase noi rute internaționale au fost lansate în acest interval, dublând practic gama destinațiilor spre care se poate zbura din orașul nostru.

Ca o consecință a acestei diversificări remarcabile, ne aflăm în momentul în care putem anunța că numărul record, de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul 2016, a fost depășit astăzi, 20 iulie, când coincidența face să celebrăm chiar Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Este un succes important, care atestă cât de rapid crește aeroportul, și doresc să îi felicit pe toți cei care au făcut posibilă această frumoasă evoluție, dar și să le mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul”, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Directorul Aeroportului Internațional Craiova se așteaptă ca anul să fie încheiat cu peste 350.000 călători.

În această dimineață, odată cu decolarea aeronavei către Roma, AIC a doborât recordul de pasageri pe care l-a stabilit în anul 2016. Este rezultatul faptului că, după lansarea noilor rute, către Paris, Veneția, Madrid, Köln, Liverpool și Tel Aviv, numărul zborurilor a urcat la 34 în fiecare săptămână, iar gradul de încărcare a avioanelor este foarte bun, între 87 și 95 la sută. Toate aceste cifre ne îndreptățesc să credem că vom încheia acest an cu peste 350.000 de călători“, a precizat Mircea Dumitru, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova.

Zilnic, aproximativ 1.500 de călători tranzitează Aeroportul Internațional Craiova, iar administrația doljeană intenționează să continue investițiile în modernizarea acestui obiectiv, demarate în 2009.

Este evident că și capacitățile de operare ale aeroportului trebuie să evolueze pe măsură. Cu fondurile alocate de plenul CJ Dolj prin bugetul pentru 2017, deja au fost inițiate procedurile pentru achiziționarea unor noi echipamente destinate deservirii aeronavelor, dar și pentru cel mai important element al proiectului nostru, în această etapă – extinderea terminalelor de sosiri și plecări, prin care urmărim să creștem de cinci ori potențialul de procesare al aeroportului“, a mai afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 12 destinații internaționale: Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Veneția, Paris, Köln și Tel Aviv.

© 2022. Toate drepturile rezervate.