joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podul de la Turcinești, în grafic. Puntea pentru pietoni, gata într-o lună

Sursa foto: pandurul.ro

Lucrările la podul de peste Jiu, de la Turcinești, sunt în grafic, iar în cel mult o lună va fi gata puntea destinată pietonilor până când podul va fi consolidat. Conform gorjtv.ro, atât șeful Consiliului Județean, cât și primarul din Turcinești merg aproape zilnic în teren să vadă care este stadiul lucrărilor.

Lucrarea de la Turcinești a demarat acum două săptămâni, stadiul lucrării este în progres. Am montat patru fundații la puntea pietonală și patru elevații. Astăzi au venit primele două grinzi pentru puntea pietonală și sunt forate 30 de coloane pentru prag. Lucrările avansează conform graficului, sperăm să nu avem evenimente generate de precipitațiile abundente care au fost la sfârșitul săptămânii trecute și de altele viitoare”, a declarat, pentru sursa citată, Marius Florică, director IDP Gorj, constructorul podului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am verificat chiar ieri, lucrările sunt în grafic, respectă termenele stabilite prin contract și cu siguranță termenul de patru luni va respectat, ne vom încadra și îl vom reda circulației, așa cum am promis de la data semnării contractului”, a explicat și Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Reamintim că podul de la Turcinești s-a rupt în luna aprilie, după ce un pilon de susținere s-a înclinat, sub efectul apelor Jiului. Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj a obținut contractul pentru consolidarea acestui pod. Valoarea contractului este de nouă milioane de lei, sumă provenită de la Guvernul României, din fondul de intervenție.

Politica