vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Militarii, mulțumiți de exercițiul Saber Guardian 17

Primarul Mircia Gutău a primit, marți, vizita unei delegații militare americane condusă de col. John T. Gentry Jr., comandant al Brigăzii „648 Maneuver Enhancement”, care l-a felicitat pentru sprijinul acordat de municipalitate efectivelor armate ale SUA cu ocazia exerciţiului Saber Guardian 17 desfăşurat în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în împrejurimi.

exercitiu

Edilul-şef a primit, pe lângă medalia de recomandare a Statului Georgia şi certificatul aferent, şi o scrisoare de mulţumire din partea dnei Teresa Tomlinson, primarul oraşului Columbus – Georgia, pentru buna cooperare de care Brigada 648 – care îşi are sediul aici – s-a bucurat în timpul exerciţiului derulat în Râmnicu Vâlcea.

Cu acest prilej, primarul Mircia Gutău a mulţumit pentru aprecierile elogioase la adresa cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea şi la cea a administraţiei locale, venite din partea reprezentanţilor forţelor militare staţionate aici. Acesta a declarat că îi va trimite o scrisoare primarului din Columbus – Georgia, prin care va propune înfrăţirea celor două oraşe pe baza legăturilor deja stabilite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

exercitiu-2

Ziua Distinșilor Vizitatori, la Râureni

Mai mult, tot miercuri, în cadrul exercițiului Saber Guardian 17, a avut loc, în raionul de instrucţie Râureni, judeţul Vâlcea, Ziua Distinşilor Vizitatori organizată de Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

La activitate au fost invitaţi reprezentanţi din ţările participante la exerciţiu și autorităţi locale. Cei peste 400 de militari români din Brigada Multinaţională Sud-Est şi din Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”, împreună cu peste 1.500 de militari americani, polonezi, germani, olandezi, macedoneni, sloveni, lituanieni şi britanici au executat acţiuni de luptă complexe, cu trecerea peste un curs de apă pe poduri de pontoane.

Saber Guardian 2017 este cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea țării noastre, la care participă 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere. Exercițiul, condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfășoră în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

 

 

Politica