vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi severineni atacă podiumul la FOTE

Atletul Lăpădat (dreapta) speră să prindă podiumul la Gyor

La cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc în perioada 23-29 iulie, la Gyor, Severinul va fi reprezentat de atletul Valentin-Dănuț Lăpădat (CSS Drobeta) și de judoka Ana-Maria Stroe (CSM Drobeta).

Campion național, luna trecută, la juniori II, în proba de 2.000 m obstacole, cu timpul de 6:23.70 minute, atletul pregătit de Marin Istrate speră să obțină în Ungaria un rezultat cât mai bun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De aproape 2 luni, mă antrenez, împreună cu lotul național, la Siliștea Snagovului. Sunt foarte bucuros că am fost selectat să reprezint România la FOTE și sper să nu dezamăgesc. Luna trecută, la Naționalele de la Pitești, am câștigat aurul la 2000 m obstacole. Din păcate, am alergat, practic, de unul singur, următorul clasat sosind la 6 secunde în urma mea. Va trebui să scot un timp mult mai bun la Gyor, pentru a prinde podiumul. E clar că se va alerga altfel, tempo-ul va fi unul alert, fiindcă pe pistă se vor afla numai sportivi de valoare”, a spus severineanul Lăpădat.

Și judoka Ana-Maria Stroe va încerca să lupte pentru o medalie, la Gyor.

De la începutul acestei luni, ma aflu în cantonament cu lotul național, la Poiana Brașov. Din păcate, am avut unele probleme medicale și a trebuit să iau o pauză, dar sper într-un rezultat cât mai bun, la FOTE”, a afirmat eleva pregătită de Gicu Vasilan și Lena Sterea. La Gyor, România va fi reprezentată de 77 de sportivi, la disciplinele atletism (22 de sportivi), judo (12), natație (10), gimnastică (6), kaiac-canoe (5), tenis de câmp (4), ciclism (3) și handbal feminin (15).

La ediția precedentă, desfășurată în 2015, la Tbilisi, România a mizat pe 66 de sportivi și a cucerit 3 medalii de aur, 4 de argint și 2 de bronz. În Georgia, Severinul a fost reprezentat de înotătoarea Claudia Gâdea (CSM Drobeta), care a obținut aurul în proba de 400 m mixt. De un an, sportiva descoperită de Cătălin Becheru nu mai reprezintă clubul de la malul Dunării, deoarece s-a transferat la CS Steaua București.

 

Politica