sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga 1/ Rossi, al treilea transfer

Dupã Mihai Roman și croatul Spahija, CSU și-a completat și linia medianã cu un italian trecut și pe la Juventus Torino.

Mijlocașul italian Fausto Rossi a semnat marți seara cu CSU Craiova. Rossi are 26 de ani, iar în 2013 a jucat finala EURO U21 cu naționala Italiei condusã de Devis Mangia. Jucãtorul cotat în prezent la 400.000 de euro a evoluat ultima datã pentru Trapani, echipã care a retrogradat în Serie C la finalul acestui sezon. Mijlocașul a fost cumpãrat în decembrie 2011 de Juventus de la Vicenza. Campioana de azi a Italiei plãtea atunci 1,7 milioane pentru a-l avea. A fost împrumutat pe rând la Brescia, Valladolid, Cordoba și Pro Vercelli. În anul 2016, Juventus s-a despãrțit de el gratis și a fost luat de Trapani. Rossi va îmbrãca tricoul alb-albastru pentru urmãtorii doi ani. Italianul s-a format ca fotbalist la juniorii grupãrii Juventus Torino. De-a lungul carierei profesioniste a mai evoluat în prima ligã din Spania la echipele Cordoba CF (25 de meciuri) și Real Valladolid CF (32 de meciuri), precum și în Serie “B” la Brescia (46 de meciuri) și Vicenza (28 de meciuri).

De asemenea, Fausto Rossi are un CV impresionant și în ceea ce privește prezența sa în selecționatele Italiei. Acesta a debutat la vârsta fragedã de 16 ani în naționala Italiei Under-17, bifând douã partide jucate. Pentru reprezentativa țãrii sale Under-20 a jucat în trei meciuri. La Squadra Azzurra Under-21 a debutat pe data 1 iunie 2011 într-un meci cu selecționata Coastei de Fildeș Under-20. Cea mai importantã realizare din cariera de fotbalist profesionist a fost accederea în finala Campionatului European Under-21 din anul 2013. În primul „11” din finala pierdutã cu Spania Under-21 se mai regãseau Immobile, Insigne, Florenzi și Marco Verratti. Fausto Rossi este cel mai sonor transfer din aceastã varã, pe lângã italian sosind la CSU și Hrvoje Spahija, fundașul croat al lui FC Voluntari, care a mai jucat la echipe precum HNK Šibenik, Zagora Unesic, Elazigspor și Olimpija Ljubljana, dar și atacantul Mihai Roman, fost component al echipelor Petrolul Ploiești, „U” Cluj, CS Turnu Severin, Sãgeata Nãvodari, Pandurii Târgu Jiu, Nec Nijmegen și Maccabi Petah Tikva. La echipa gorjeanã Roman a devenit al doilea golgeter al campionatului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu Chiajna se joacã sâmbãta viitoare

Liga Profesionistã de Fotbal a anunțat în cursul zilei de marți programul etapei a doua din Liga 1 Orange. Astfel, cea de-a doua etapã a Ligii 1 va avea loc în perioada 21 – 24 iulie 2017, iar trupa lui Devis Mangia va lupta pentru toate punctele puse în joc sâmbãtã, 22 iulie, începând cu ora 18.30, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, cu formația ilfoveanã Concordia Chiajna.

Politica