sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: Trei soldaţi americani, la spital din cauza caniculei

Trei soldaţi americani, prezenţi în România pentru a participa la exerciţiul multinaţional Saber Guardian, au ajuns la Spitalul Râmnicu Vâlcea, miercuri seara, acuzând probleme medicale din cauza caniculei, doi dintre ei fiind transferaţi la Sibiu iar cel de al treilea la Bucureşti.

 

Managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a declarat că din cauza căldurii sufocante, dar şi a echipamentului militar foarte greu pe care îl poartă, cei trei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, pacienții erau deshidratați, aveau stări de vomă şi acuzau dureri de cap, iar unul dintre ei a leşinat.

Doctorul Ponoran a mai spus că pentru unul dintre soldaţi a fost nevoie de analize cu computerul tomograf, din acest motiv luându-se decizia ca cei trei să fie transferaţi la alte unităţi medicale. El a adăugat că reprezentanţii Armatei SUA au inspectat spitalul, anterior, declarându-se mulţumiţi de condiţiile găsite aici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La noi au venit trei militari, toţi având probleme medicale din cauza caniculei. Unui era cu hipoglicemie. Am decis să fie transferaţi la spitale din Sibiu şi Bucureşti pentru controale amănunţite. S-a necesitat şi un tomograf. Ei au venit la noi acum două săptămâni să vadă condiţiile de aici şi au fost mulţumiţi”, a declarat medicul Dan Ponoran.

În judeţul Vâlcea, sunt peste 2.500 de militari NATO care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17, găzduit de România. Este organizat un exercițiu amplu de traversare a râului Olt pe un pod plutitor.

Politica